Patru bistrițeni la Europenele de gimnastică

– competiția se
desfășoară în Anglia

Un sportiv și trei antrenori din Bistrița vor reprezenta România la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică din Anglia. Competiția este dedicată atât seniorilor cât și juniorilor și se va desfășura la Birmingham, în perioada 21 aprilie – 2 mai. Singurul sportiv de la LPS – CSM Bistrița care va face parte din delegația României este Cristian Bățagă. De la CSM Bistrița vor mai participa la acest concurs antrenorii Augustin Pop, Adrian Ianculescu și Ermil Popescu. Augustin Pop va fi și arbitru la aceste europene. Celălalt bistrițean care trebuia să participe la acest concurs, Marius Berbecar, se află încă în perioada de recuperări. Sportivul a suferit o fractură de biceps. Obiectul delegației României este obținerea a 1-2 medalii. „La seniori, la echipe, trebuie să terminăm în primele șase. Obiectivul României este obținerea a 1 sau 2 medalii la acest concurs” a declarat antrenorul Augustin Pop. Speranțele României se leagă în special de sportivii Marius Urzică și Flavius Koczi. Marea absență a concursului va fi Marius Drăgulescu,
sportiv care nu va putea participa din cauza unei accidentări. Astfel, lotul României de seniori va fi format din Flavius Koczi, Adrian Bucur, Ovidiu Buidoso, Alin Jivan și Cristian Bă-țagă. La juniori, vor evolua Andrei Muntean, Daniel Răducanu, Andrei Groza, Ioan Nistor și Adelin Kotrong. La feminin, vor participa, la senioare Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Raluca Haidu și Cerasela Pătrașcu și la junioare Diana Bulimar, Larisa Iordache, Anamaria Baicu, Maria Balea și Mădălina Neagu.

Cristian Bățagă a luat bronzul la
Internaționalele de gimnastică

Bistrițeanul Cristian Bățagă s-a clasat pe locul III la individual, la Internaționalele de Gimnastică Artistică, desfășurate în perioada 9-11 aprilie, la București. Bățagă, sportiv legitimat la LPS-CSM Bistrita, a fost singurul bistrițean care a facut parte din delegatia Romaniei, în cadrul concursului.

„A fost un concurs bun. Bățagă a fost singurul care a participat în cadrul concursului, având o evoluție bună și terminând pe locul al treilea. Pentru ceilalți, a fost un concurs de pregătire. A fost ultimul test înainte de Campionatele Europene, care vor avea loc în Anglia, în perioada 21 aprilie – 2 mai si la care va participa probabil și Cristian Bățagă” a declarat Augustin Pop, antrenor de gimnastică la LPS-CSM Bistrița.

 | 166 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On