Pașca: ”N-am închis un ochi de două nopți!  Mă trezesc vorbind singur, aproape plângând!”

Horațiu, cum ești? Ți-ai revenit după meciul de la Brașov?

Nu încă. N-am închis un ochi de două nopți, iar astăzi m-am trezit vorbind singur pe stradă, aproape plângând. Mi-am dorit foarte tare să ajungem în grupe și frustrarea este foarte mare după aceste două jocuri. Nu mulți vor reuși în acest sezon să domine Corona în două jocuri, să o bată pe terenul ei.

Și totuși, am ieșit învinși din dubla asta. M-am gândit în toate felurile la meciul de la Brașov. Da, am făcut greșeli, dar am și avut ghinion. Cred că fără un pic de noroc nu poți avea succes la acest nivel.

Spune-mi, te rog, de ce ai folosit-o pe Elisei atât de puțin la Brașov. Este, totuși, una dintre cele mai în formă jucătoare bistrițene.

Cum puțin? A jucat aproape toată repriza întâi și un pic din a doua. Dar a ratat destul de mult, nu a fost în apele ei. Poate că ar fi trebuit să mai intre un pic pe final, cine știe? Am contat însă pe jucătoarele care au intrat după pauză, încercând să le surprindem.

Am reușit într-o bună măsură cu introducerea lui Tetean, care a marcat două goluri importante și a fost foarte aproape și de al treilea. A aruncat bine, într-un moment delicat, dar portarul a respins în ultimul moment, cu piciorul.

Ce le-ai spus la time-out-ul dinaintea ultimului minut? Care era planul tău pentru a marca golul calificării?

Voiam să aducem mingea din extremă în centru, pentru aruncarea lui Ilyna. Dar n-a mers, pentru că arbitrele ne-au băgat prea repede în pasiv. Ne-au lăsat doar câteva pase după reluarea jocului și așa ceva nu se face.

De altfel, eu cred că au greșit și la eliminarea lui Bloj. Acolo, Eliza a făcut pași. Chiar dacă ar fi fost fault, trebuiau să fluiere prima greșeală, pașii. Am rămas cu un om în minus în cele mai delicate momente și nu ne-am mai putut organiza ca lumea pe final.

Totuși, am ratat prea mult și în acest meci, dar și în tur…

Așa este. Am avut niște contraatacuri pe care le-am ratat ușor. Îmi vine în minte ultima fază a Nicoletei Dincă. Dar să nu uităm că tot ea a recuperat acea minge. Și a făcut fazele de apărare excelent. La fel și Pristăvița sau Tetean, care au ratat câteva mingi de gol, dar au jucat foarte bine în celelalte faze ale meciului.

Nici nu știu ce să mai zic. A fost cea mai amară victorie din cariera mea, poate cel mai dureros moment de când sunt antrenor.

Ce părere ai despre scandalul de dopaj de la Brașov (n.r. trei jucătoare au fost notificate de Agenția Națională Antidoping că au folosit terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA)

Dacă e adevărat, e o catastrofă pentru handbalul românesc. Nu cred că cineva poate să-și bată joc în asemenea hal de sute, de mii de oameni, care au muncit atât ca handbalul nostru să ajungă la nivelul la care e acum. Un astfel de scandal ne-ar duce în lumea a treia a handbalului.

Nimeni nu are dreptul să-și bată joc de niște sportive de o asemenea valoare, să le împingă spre asemenea tratamente. Dacă povestea asta se va extinde la întreaga echipă, atunci e ceva de neimaginat.

Cum ne poate afecta pe noi, care tocmai am pierdut calificarea în fața Coronei? Crezi că i-am putea lua locul în cupele europene în cazul în care ar fi suspendată?

Nu mă pot gândi la așa ceva. Problema e de o asemenea complexitate, la o scară atât de mare, ar aduce atâtea prejudicii handbalului românesc, încât nu mă pot gândi acum ce am avea noi de câștigat.

Ce urmează? Putem uita meciurile astea și să ne concentrăm pe campionat?

Cu siguranță că asta trebuie să facem. Mai avem un meci la Cisnădie, nu stăm rău în clasament. Am mai spus-o, important ar fi să prindem cupele europene și în acest sezon, și în următorul, an de an să avem constanță în astfel de meciuri. Și apoi ne putem fixa obiective mai mari, ne putem dori mai mult. Oricum, mare păcat, am fost atât de aproape…

Adrian Linca

 | 1.821 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

3 Comments

  1. Jigodita …! Cazul Brasov iti apartine 100% prin informatia primita de la Ratiu …!Rusine !!! Calci pe cadavrul handbaluluu ! Mizerie !

    Post a Reply
  2. Jigodie e ma-ta! Vina apartine in totalitatea Brasovului! Le-a dus Pașca sa faca acea terapie? Le-a dus clubul Corona Brasov!

    Post a Reply
  3. Tot clubul Gloria si oameni de acolo ( exceptie jucatoarele) sunt niste mizerii caracteriale …..rau de tot

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *