Palko, păcălit de Rus

– fostul antrenor al echipei bistrițene de handbal susține că are datorii la bancă, după un credit cu care președintele Marin Rus i-a plătit salariul și pe care nimeni nu l-a mai acoperit

            Ioan Palko s-a despărțit anul trecut de gruparea bistrițeană de handbal după un sezon ratat, în urma căruia HCM-CSM a retrogradat în liga secundă. ”Divorțul” s-a petrecut cu acordul ambelor părți, deși antrenorul mai avea un an de contract, iar președintele nu îi achitase ultimul salariu. Toate păreau în regulă între cei doi, fiecare văzându-și în continuare de treaba lui. Până când o hârtie de la Banca Țiriac avea să toarne gaz pe foc. Ioan Palko susține că Rus are de plătit un credit de 8.000 de lei, făcut pe numele antrenorului la începutul anului trecut. Creditul era menit să acopere niște plăți pe care clubul nu le putea acoperi în acel moment, dar pe care se obliga să le plătească la bancă ulterior. Cu alte cuvinte, Marin Rus ar fi zis: „Ia tu, Palko, niște bani din bancă în contul salariului, că îi dăm noi înapoi într-o lună-două”. Dar s-a făcut un an jumate între timp și nimeni n-a mai acoperit creditul. Palko susține că același lucru i s-a întâmplat și căpitanului Buceschi, dar și unui alt jucător, Pallo. „Noi am înțeles situația grea a clubului la acel moment. Nu avea bani lichizi, doar promisiuni. Și am acceptat să luăm bani din bancă, având încredere că HCM-ul îi va pune înapoi. Unora le-a pus, altora nu”, spune fostul antrenor bistrițean.
De cealaltă parte, președintele Marin Rus zice că nu mai are nici o datorie față de Palko. „Dacă el consideră că mai avem să-i dăm ceva înseamnă că și-a atins obiectivul și noi nu știm. Ioan Palko s-a supus și el, ca alți jucători, unor penalizări pentru ne-îndeplinirea obiectivului. De aici înainte nu ne mai batem capul”, spune președintele. Rus lasă să se înțeleagă că problemele lui Palko cu banca nu-l privesc și că despărțirea s-a produs fără nici un fel de probleme.

Nu vreau să fac scandal. Dar nu e  normal să-mi plătesc eu salariul. Am luat bani din bancă având încredere în aburelile celor de la HCM. Ce club e ăla care nu poate plăti o datorie de 80 de milioane?
Ioan Palko

Nu avem nici o datorie față de Palko. El nu și-a îndeplinit obiectivul și a fost penalizat!
Marin Rus

Echipa e în vacanță până în 10 iulie

            HCM-CSM se va reuni în 10 iulie la Sala Polivalentă și se va antrena două săptămâni la Bistrița. Apoi va urma un cantonament, însă nu se știe deocamdată locul. Evident, nu vor lipsi nici meciurile amicale, în jur de 10. Lotul va fi condus de pe bancă de ace-lași cuplu, Mocannu-Aldica. ”Contractul lui Mocanu expiră la anul și am hotărât împreună să-l ducem la bun sfârșit. Bineînțeles, am mai pus niște condiții, niște clauze prin care vom fi acoperiți dacă nu va face treabă”, spune președintele Rus.

A venit Panazan și un pivot sârb

            În ce privește lotul cu care Mocanu va ataca din nou promovarea, acesta va fi îmbunătățit cu o extremă stângă și doi interi dreapta. ”S-a reîntors portarul Panazan după împrumutul la Arad. Am adus un pivot sârb, Ra-dulovic, și mai încercăm să găsim o extremă și doi interi. Deocamdată nu știu mai multe. Cu siguranță însă obiectivul rămâne același, promovarea în prima ligă”, ne-a declarat președintele Marin Rus.

 | 97 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On