Palko ne ia fața în lupta pentru promovare

HCM-CSM Bistrița a pierdut în fața echipei CSM Satu-Mare. Elevii lui Mocanu au întâlnit un adversar mai tare, lucru ce s-a văzut încă din primele minute. Satu-Mare a controlat jocul în prima repriză, aflându-se în permanență în avantaj. La pauză sătmărenii conduceau cu 15-13, cei mai buni jucători ai Bistriței, Zenoviu si Cosma, fiind practic anihilați.

După pauză, bistrițenii intră mai hotărâți și reușesc să revină. Zenoviu este lăsat pe bancă, arma secretă a lui Mocanu, moldoveanul Krasnîi, înscrie de patru ori și HCM-ul reușește egalarea.

Satu-Mare continuă sa se apere la fel de organizat, Bistrița ratează exasperant și pierde șansa de a se desprinde pe tabelă. Oaspeții se dovedesc a fi mai tari pe final și câștigă cu 30-27.

HCM-CSM Bistrița: Panazan, Lungu, Rus, Codrea, Popa, Gabor Kovaci, Marius Kovacs, Cosma, Krasnîi, Dîl, Babic, Bursuc, Joja, Ioneac, Lișiță, Zenoviu, Uros.

Antrenorul echipei CSM Satu-Mare, Ioan Palko, a declarat după meci ca această victorie a răzbunat egalul de acasă. „Le-am spus băieților că trebuie să câștigăm și îi felicit pentru meciul extraordinar. Am câștigat prin determinare și ambiție”.
Fostul antrenor al Bistriței mai spune că lupta pentru promovare nu este încheiată după acest meci, dar că acum echipa sa are prima șansă.

Antrenorul HCM-ului, Ion Mocanu, consideră că echipei sale i-a lipsit norocul. „Ne-a lipsit șansa. Am avut multe ratări, cinci ratări de pe extrema stângă, de la semicerc, doi șapte metri și asta a fost diferența. Dacă din toate ratările ne intrau jumătate eram peste ei. Jucătorii sunt supărați după înfrângere, dar eu am pregătit meciul în așa fel încât să câștigam, i-am avertizat să se concentreze mult mai mult la aruncări la poartă. Bănuiesc ca au vrut, dar și portarul de la Satu-Mare a făcut un meci foarte bun”, a declarat Ion Mocanu. El a comentat și jocul slab al lui Cristian Zenoviu. „Nu știu ce se întâmplă cu Zenoviu, nu mai e jucătorul care a fost sezonul trecut. O să avem o discuție săptămâna viitoare și trebuie să ne gândim serios ce facem, pentru că obiectivul rămâne promovarea” a mai spus Mocanu.

Celelalte rezultate ale etapei a 3-a din returul I au fost:

CSM Sebeș – HCM Făgăraș 37-27 (19-11)

Potaisa Turda – Național Sighișoara 31-39 (19-17)

HC 2 Odorhei – Extrem Baia Mare 41-28 (22-14)

În clasamentul seriei C, pe primul loc se află CSM Satu Mare, cu 19 puncte, dar un meci mai puțin disputat, HCM-CSM Bistrița situându-se pe a doua poziție, tot cu 19 puncte, având însă 11 meciuri jucate.

Etapa viitoare (15 noiembrie 2008), CSM Satu Mare va întâlni pe HC 2 Odorhei, în timp ce HCM-CSM Bistrița va sta.

 | 89 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On