Pahone Pop: "Mi-e greață"

Pahone Pop, controversatul președinte al Progresului Năsăud, s-a retras de la conducerea campioanei după acest sezon, acuzându-i pe unii membri din AJF ”că o iau pe arătură”, că folosesc regulamentele după bunul lor plac și că alcătuiesc o ”cloacă” ce face rău fotbalului județean

            Ați câștigat campionatul, dar ați pierdut cupa. Vă pare rău după ea?
Sigur că ne pare, dar toată lumea știe că mai important este campionatul, decis în multe etape, nu într-un singur meci. Am câștigat campionatul și la juniori și la seniori, dar din păcate am pierdut cupa, la capătul unui joc echilibrat, în care Cetate a avut mai mult noroc. A fost un meci lipsit de valoare. Mă așteptam la un joc mai bun, dar poate și încărcătura nervoasă, poate și oboseala sfârșitului de sezon au făcut din acest meci unul slăbuț. Terenul prost, organizarea subțire, toate astea nu ne-au permis să luăm eventul în acest an.
            Ați urmărit acest meci din tribune, din postura unui președinte suspendat…
Da, așa este, am fost suspendat de comisia de disciplină și amendat cu 10 milioane, în urma unor declarații făcute în presă la adresa unui arbitru. Cei care m-au suspendat ar trebui să pună mâna pe dicționar. Termenul „mediocru”, folosit de mine, este un termen de comparație, care poate fi folosit foarte bine în orice domeniu. Dar el a fost luat ca defăimare. Poate că ar trebui să mai pună mâna să citească. Sigur că am făcut altădată alte declarații mult mai acide. Dar acum m-au suspendat imediat, rapid, față de alții care sunt judecați după 3-4 luni de tergiversări. Situația este clară, toată lumea a fost împotriva Năsăudului și din această cauză mi se face greață. Am hotărât să mă retrag definitiv din fotbal fiindcă nu mai pot suporta această situație la nivel județean. Nu pot să spun că toți de acolo sunt oameni rău voitori, dar sunt o parte, cei din punctele cheie, care o iau pe arătură de tot. Asociațiile trebuie să se gândească foarte bine, fiindcă este nevo-ie de schimbare în fotbalul județean. Nu neapărat de președinte sau de vicepreședinte, dar acele comisii trebuie odată comasate, fiindcă mănâncă banii de pomană. Nu avem arbitraj, nu avem fotbal și poate că asta este urmarea și a ineficienței lor.
Apoi sunt mâhnit că nimeni de la AJF nu s-a deplasat să ne vadă la barajul de la Baia Mare, deși am înțeles că anul trecut, cu Cetate, s-au deplasat cu surle și trâmbițe. Le plăteam noi deplasarea, nu era nici o problemă sau puteau plăti din banii pe care îi încasează pe cartonașe.
            Arbitrii pe care dumneavoastră îi criticați au fost desemnați pe primele două locuri în acest sezon. Cum comentați?
E o jignire la adresa arbitrajului. Să propui pe primul loc un arbitru care nu face altceva decât execută ordine venite nu știu de unde. Fiindcă umple de bani Asociați Județeană de Fotbal, nu degeaba este numit „domnul cartonaș”. Sper să nu fie și asta o defăimare. Oricum, le spun că îi așteaptă clipe grele. Nu mai sunt în fotbal, ne vom judeca civil dacă doresc și astfel voi putea spune tot. Și atunci să-i ferească Dumnezeu, fiindcă știu foarte multe și n-o să-i mai apere nimeni! Nici măcar acele regulamente pe care încearcă să le folosească după bunul lor plac.

„A fost o geantă cu bani la Maieru”

            A jucat curat, pe teren, Năsăudul în acest sezon?
Da, absolut. Păi dacă tu te sesizezi pentru defăimare și nu te sesizezi că vine geanta cu bani acolo (n.a. la Maieru), atunci ce să mai zicem. Întrebați-l pe antrenorul secund, Varvari, că știe des-pre ce e vorba. A fost o geantă cu bani și ne-a părut rău că nu ne-au dat-o nouă, că mai scoteam din cheltuieli. Până la urmă, bravo lor că au vrut să sponsorizeze pe cineva ca să joace cinstit. Ä‚sta nu este un lucru rău. Dar să te sesizezi într-o parte și în cealaltă nu…
            Totuși, la finalul partidei cu Cetate v-ați îmbrățișat cu președintele Peica…
Da, eu apreciez echipa din Cetate pentru eforturile pe care le face. Peica este un om deosebit, care își riscă timpul liber și banii pentru a veni să se enerveze la fotbal. Pentru mine, Peica este un domn și așa va rămâne în continuare. De altfel, eu nu port ranchiună nimănui. Singurul lucru care mă supără este cloaca de acolo, de sus (n.a. AJF). Trebuie să ne debarasăm odată de ea. Nu mă refer la președintele Jiga, un om pe care îl apreciez, dar sunt acolo doi-trei oameni prin comisii, care conduc și peste președinte.
            Concret, la cine vă referiți?
Vreți să mă judece marți și să-mi dea 200 de milioane ca la Maieru? O să le spun toate la rândul lor. Mă refer la cei care nu știu limba română și îi sfătuiesc să pună mâna pe carte. A lua bani înseamnă să și studiezi, nu numai regulamentele de fotbal, ci și limba română.
            Sunteți mulțumit de evoluția echipei dumneavoastră în acest sezon? V-ați dorit cu adevărat promovarea, sau doar așa, declarativ?
Din moment ce câștigi ar fi stupid să zici că nu ești mulțumit. Să fiu cinstit, eu mi-aș fi dorit promovarea. La Năsăud va începe o re-construcție de la nivel de stadion, din temelii aproape, cu vestiare moderne, cu tribună acoperită. Nu s-a putut însă, deși am avut parte de un arbitraj foarte bun la baraj. Dar îi era greu oricui să dea piept cu CFR. Eu zic că am pierdut onorabil. Putea fi și mai bine, dar putea fi și mai rău. Și noi de asta ne temeam, să nu fie mai rău.
            Le purtați ranchiună antrenorilor Valer Someșan și Adrian Florea, care s-au retras spre finalul returului?
Nu, dimpotrivă, îi apreciez. Valer Someșan a fost cel care a construit această echipă. A fost voința lui unilaterală și mie mi-a părut foarte rău. Poate el se aștepta să-l mai consultăm, știți cum se face când anunți o retragere. Asta a fost dorința lui. Valer a vrut să aibă o echipă competitivă, disciplinată, s-a supărat foarte mult pe jucători. La noi a avut condiții mulțumitoare. Eu îi mulțumesc și lui, dar și lui Florea, deși poate că ar fi trebuit să continue și să ne dăm mâna la final. Trebuie să recunosc, un pic m-au surprins, cu câteva etape înainte de final, când echipa era într-o situație dificilă. Dar ei n-au mai rezistat și îi înțeleg.
            Ce le transmiteți celor care vor prelua echipa din Năsăud?
Să nu pună atâta suflet, că oricum vor hotărî cei de sus dinainte. Eu o să îi ajut, le-am promis. Îi las domnului Pinca, cel care va prelua echipa, o asociație fără datorii, cu jucătorii premiați, fără nimic de reproșat. Îl sfătuiesc să fie mai calm, fiindcă îi va fi foarte greu să se bată cu morile de vânt. Pe mine nu m-a învins sistemul, ca pe Emil Constantinescu, m-am retras de bună-voie. Dar, vorba lui Petru Rareș, dacă voi reveni voi fi mult mai puternic. Sper, oricum, să avem schimbări la nivelul fotbalului județean, să vină niște oameni de fotbal. Și atunci, la anul, cu siguranță echipa din Năsăud va învinge și sistemul.

 | 206 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On