Pădureanu a lăsat echipa în Liga 1 și o găsește în Liga a 4-a! E oficial, Gloria Progresul retrogradează!

În 2013 când Jean Pădureanu s-a retras oficial în funcția de președinte executiv, Gloria era în Liga 1. Oficialitățile din județ și cele de la LPF i-au pregătit atunci o festivitate înaintea unui meci cu Dinamo și l-au prezentat pe Alexandru Hatfaludi drept succesor. Au trecut doi ani și Pădureanu a ajuns astăzi acasă după un an și 3 luni de detenție. ”Mă întorc la fotbal a spus el”, însă întrebarea care urmează ar fi ”la care fotbal?”, fiindcă echipa bistrițeană care a mai rămas după falimentul Gloriei lui Pădureanu este retrogradată în Liga a 4-a.

În cadrul ședinței de miercuri, 17 iunie, a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal gruparea din Seria a V-a a Ligii 3 s-a ales cu trei amenzi și cu o nouă depunctare în litigiile pe care le are cu foștii antrenori sau jucători. Cu cele două puncte scăzute, Gloria egalează în clasament pe Sănătatea Cluj, retrogradata de pe locul 13 al seriei, și, pentru că la rezultate directe stă mai prost, îi va lua locul și va ajunge în Liga 4.

Litigiile cu Ambrozie Cristian Coroian, Sandu Negrean, Bogdan Ioan Dobrea și Ionuț Cristian Hlinca i-au adus clubului Gloria Progresul o amendă de 9.000 de lei (3.000 lei pentru fiecare caz în parte în privința celor trei nume enumerate mai sus) și o nouă depunctare cu două puncte (în procesul cu Hlinca). Bistrițenii au ajuns astfel la a șasea penalizare, însumând un total de -12 puncte în clasament (opt dintre ele vin din cauza procesului cu Hlinca, iar patru din cel cu Olimpiu Bucur), mai au 21 de puncte în clasamentul Seriei a V-a și cad pe locul 13 retrogradabil. Până acum, Sănătatea Cluj terminase sezonul pe această poziție, însă cum cele două echipe au același număr de puncte, clujenii sunt în avantaj pentru că au rezultatele directe mai bune (1-1 în tur și 1-0 în retur) și rămân în Liga 3. Cum nenumăratele litigiile au șanse mici să fie stinse, Gloria Progresul va acumula noi depunctări și amenzi și va ajunge cu siguranță să fie exclusă din toate competițiile.

Așadar, speranțele Lordului vor fi legate, eventual, de o echipă județeană. Că va fi Liga a 5-a cu un club nou, sau liga a 4-a cu Gloria Progresul, prăbușirea fotbalului bistrițean odată cu retragerea lui Jean Pădureanu s-a confirmat.

 | 458 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *