OPINIE: Ne-am întărit sau am slăbit? O analiză om cu om a echipei bistrițene de handbal!

În ansamblu, echipa pare mai puternică în atac, dar mai descoperită în apărare. Pe linia de 9 metri, nu mai e Crap, Preda și Gherman.  Au venit Tetean și Almudena, dar despre ultima nu știm mare lucru. Vedem că apărarea n-a fost un capitol prioritar la transferuri, după cel mai mare număr de goluri primite dintre toate echipele ligii 1. Nimeni n-a luat goluri cu 6 în față, 625, câte am luat noi.

Însă, cu bune și cu rele, CSM Bistrița pornește din nou la drum. La un drum pe care nici nu ni-l imaginam acum 3 ani, când ne zbăteam, mediocri, în liga a doua. Devenit fanion al sportului bistrițean, handbalul ne mai face să uităm cât de ignorat și oropsit e domeniul ăsta al vieții sociale într-un județ cu mare tradiție și potențial în educație fizică. 

Om cu om, lotul lui Pașca arată mai bine ca în sezonul trecut. Din cele 7 posturi, se poate spune că 5 s-au întărit, despre nu avem certitudini, iar altul a rămas descoperit.

Hai s-o luăm pe rând.

În poartă, stăteam bine oricum. Măzăreanu și Sântămărean și-au făcut treaba cu vârf și îndesat. Acum a mai venit și Viorica Èšegean Șuba, cu un ușor plus de experiență. Deci buturile sunt rezolvate.

Pe stânga, Oana Cârstea și Andrada Maior Pașca au făcut un sezon bunicel, dar un pic sub nivelul Ligii Naționale. Au plecat amândouă și au venit Nicoleta Dincă și Alexandra Orșinschi, mai valoroase măcar după cartea de vizită. Un bine și-aici.

Pe dreapta, Magdalena Paraschiv a jucat constant bine și cu greu i se poate reproșa ceva. A avut-o la schim pe Andreea Bărbos, care a înlocuit-o foarte bine de multe ori. Alături de ele s-a reîntors Bianca Zegrean, bistrițeancă de-a noastră dornică de afirmare, mai călită dupăun sezon de liga a doua la Baia Mare. Post rezolvat.

În centru, Oltean și Szabo au jucat bine, s-au completat reciproc, au compensat deseori și unele găuri din interi. Lângă ele s-a reîntors acasă Andreea Tetean, cu multă experiență și disponibilitate la efort. Nu-i rău nici aici, ba chiar pe plus.

Și la pivoți stăm cel puțin la fel de bine ca anul trecut. Daniela Rațiu e greu de scos din echipă, iar lângă ea a venit Roxana Cârjan, jucătoare de lot național de tineret. A plecat Vezentan, dar a rămas Denisa Dorhoi, variantă bună la nevoie.

În inter dreapta, am reușit să o păstrăm pe Oana Chirilă, ceea ce e deja o mare reușită. Am pierdut-o pentru acest sezon pe Marinela Gherman, care e însărcinată, dar a venit o mare speranță a handbalului spaniol, Almudena Rodriguez. N-o știm decât de pe youtube și de la primul antrenament, dar arată bine, e interesantă. Aici depinde și cât de repede se va recupera Oana, pentru că a suferit o operație la genunchi în aceată vară și nu mai e la prima tinerețe. Poate nu era rău să mai forțăm un transfer, dar să zicem că ne ajutăm cu Tetean, polivalentă.

În inter stânga e marea problemă, chiar dacă Pașca o maschează. Au plecat Crap și Preda, am rămas doar cu Ivan. Chiar dacă primele două nu s-au ridicat la nivelul scontat, erau măcar alternative bune de mână dreaptă. Ivan și-a intrat în joc doar pe final, ba s-a și accidentat la un moment dat. Cu cine vom juca aici, într-un post atât de important, poate cel mai important din echipă? Cu Szabo și Oltean sacrificându-le de la ce știu ele mai bine, ori cu Tetean, jolly-jocker când jmeciul o cere. Nu e ok pentru o echipă ce se vrea în primele 7 din România, dar Pașca are dreptate, nu e nici de sărit în apă.

Concluzia e că avem lot mai bun decât cel de anul trecut, cu toate minusurile lui. Cel pușin pe hărtie.

Adrian LINCA

 | 2.471 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *