OPINIE, Adrian Linca: Zece motive pentru care nu-mi place Crosul Gabi Szabo!

Una dintre vorbele scornite prin lumea presei bistrițene sună cam așa: ”atunci ești ziarist adevărat când nu mai trebuie să mergi la Crosul Gabi Szabo” Buahahha…. De ce-o fi devenit acest eveniment unul atât de antipatic pentru presari? Habar n-am, fiecare are motivele lui. Uite, mie, de pildă, de-asta nu-mi place crosul Gabi Szabo:

 

1.     Deși au plecat de-aici spre marea realizare, Gabi Szabo și Zsolt Gyongyossy n-au sprijinit aproape deloc atletismul bistrițean și sportul local în general, deși aveau posibilitatea să o facă din toate posturile prin care au trecut. Se implică doar în această competiție, la care, prin  ”Asociația Zsolt Gyongyossy, educație prin sport”, sunt consultanți tehnici și, probabil, într-o formă sau alta, li se întoarce câte ceva înapoi.

2.     Crosul avea în 2014, când era organizat pe plan local, un buget în jur de 40.000 de lei și premii de 30.000 de lei. Nu zic că era mai bine. Dar acum are un buget în jur de 100.000 de lei și premii de 14.000 de lei. Adică bani de două ori mai mulți și premii la jumătate. Curios, nu?

3.     E un prilej ales de politicieni să se afișeze și s-o ardă sportiv, mai ales acum, în campanie electorală, deși în restul anulului, majoritatea dintre ei ignoră sportul.

4.     Evenimentul e finanțat direct din bugetul Primăriei și al Consiliului Județean, fără frică de DNA, așa cum se invocă la alte sporturi, obligate să facă zeci de dosare și acte de finanțare nerambursabilă

5.     Ca și anul trecut, organizatorii au prelungit cu două zile înscrierea, fiindcă n-au fost decât vreo 300 de participanți și mizau pe 1000

6.     Anul trecut, din cei 1200 de concurenți înscriși pe site, doar 624 au și terminat cursa. Ceilalți au abandonat, sau pur și simplu n-au mai venit la start după ce s-au văzut cu tricoul oferit de organizatori înaintea evenimentului.

7.     În ultimele zile apar sute de participanți la categoriile mici, mulți dintre ei aduși de la țară la insistențele profesorilor de sport, presați și ei de la ISJ

8.     ”Sportivi adevărați nu vin, fiindcă premiile sunt foarte mici. Apar doar câțiva din eșaloanele 3 și 4. Și alții care se plictisesc pe acasă”, spune unul dintre cei mai mari antrenori de atletism ai Bistriței, nu-i dăm numele, că-l punem rău cu Gyongyossy care, printre altele (așa-i că n-ați știut?) e președintele Asociației Județene de Atletism BN

9.     Crosul Gabrielei Szabo, rebotezat Run Fest, nu mai știe prea bine ce obiective are. În primele ediții ale evenimentului, s-a pus accent pe găsirea de noi talente în atletism. Apoi pe atragerea unor alergători de performanță care să alerge la Bistrița pentru premiile mari. Doar că nici unul nici altul dintre scopuri n-a prea fost atins.  Acum, se zice că încurajează cât mai mulți tineri, dar și adulți să facă mișcare în aer liber. De fapt, miros că la mijloc e vorba doar de cașcaval.

10.                        Pentru că sâmbătă plouă 🙂

Adrian Linca 

 | 1.194 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *