Opinie, Adrian Linca! Pera nu e Lucescu! Și sportul de azi, nu e cel din anii 80!

Nu cred în dubla postură de selecționer și antrenor de club. Mergea acum 40 de ani, când sportul nu era la un nivel atât de mare de implicare și performanță.

Și am criticat decizia de a-I îngădui lui Florentin Pera să conducă și naționala, dar și Gloria, în același timp.

Nu cred că un om, fie el și supercalificat, poate da randamentul maxim, la nivel de performanță maximă, în două locuri deodată. Și nici nu e corect ca angajator, să plătești un om care e cu mintea și chiar cu fizicul în altă parte, o bună bucată de timp din sezonul pentru care îl angajezi. Că nu e un serviciu de 8 ore, după care ai mai putea lucra undeva o jumătate de normă. Și care e jumătatea aia de normă, naționala sau echipa de club?

Ni s-a argumentat că o mare parte din jucătoarele naționalei joacă la Gloria. Poi uite că nu mai e așa. Doar Bazaliu și Laslo sunt acum la dispoziția selecționerului, cu mențiunea că Laslo e accidentată!

Concret, uite ce situație apare acum!

Pera e implicat sută la sută în pregătirea echipei naționale, de azi și până în 15 aprilie.

Cu meciuri în Bosnia, România (la Buzău) și Franța! Revine la Bistrița în 15 aprilie, iar în 17 are un meci cât un campionat cu CSM București!

Adică lipsește de la serviciul în care l-a angajat Consiliul Județean, cum ar veni, două săptămâni înaintea unui meci care ne poate face măcar vicecampioni. Dedică Gloriei o singură zi dintr-o următoare lună în care Gloria are 10 meciuri extrem de importante, finalizate cu final four-ul de la Graz.

Nu-mi dau seama dacă pentru echipa națională e un handicap că selecționerul antrenează și o echipă de club.

Poate că e! Fiindcă nu e conectat sută la sută, tot anul, acolo unde îi cere federația și toată România.

Dar pentru Gloria, e un dezavantaj clar. L-am semnalat și odată cu numirea lui Pera, îl zic și acum.

Să dea Doamne Doamne să iasă bine toate.

Deși, pentru asta, Pera ar trebui să fie Superman și Batman la un loc!

Adrian Linca

 | 2.476 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. A facut treabă bună la Gloria…dar nu cred că este o idee buna sa ai două locuri de muncă….Este exact ca si în biblie…NU POȚI SERVI LA DOI STAPANI…PE UNUL IL VEI DEZAMAGII…PĂREREA MEA ❤️🙏🙏🙏

    Post a Reply
  2. Acu’, din câte țin eu minte, a mai fost antrenor la Bistrița, care activa și la loturi (clar ajuns acolo pe competență și merit, nu altfel). El n-a meritat un articol de opinie, semivehement și nu lipsea de la echipă. La pretenari (din ceata lui Pițigoi) nu se aplica, că avem dublu standard. Atunci a dat Doamne Doamne de au iesit toate bine (pentru cei din ceată). Când te mai gâdilă condeiul, vezi ce teme alegi, că nu-s toti bătuți în cap și ignorați cărăra le poți vinde orice.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *