OINĂ: Negrileștiul bate o fostă campioană națională! Din nou la naționale, după 34 de ani! Din păcate, probleme cu afilierea!

 La Negrilești se desfășoară Campionatul Național de oină pentru seniori. Șase echipe din România se bat pentru primele 4 locuri, care asigură calificarea în play-off.

Astăzi, în prima zi a turneului, jucătorii din Negrilești au obținut un rezultat de senzație. Conduși de pe margine de Costi Știr și din teren de Târnovean, ai noștri au reușit să bată echipa Jandarmeriei din București, campioana națională din 2016. Ai noștri au învins cu 14-12în meciul cu  Straja București, o echipă foarte titrată în acest sport, vicecampioană anul trecut.

După 34 de ani de la ultima participare a oinei bistrițene în campionatul național, această victorie redeschide istoria acestui sport în județul nostru.

Din păcate, succesul nu rămâne în palmaresul echipei din Negrilești, ci a celei din Chiuești județul Cluj. Venus Negrilești nu a fost afiliată la federația și nici clubul nou, Gloria 2018, aflat în faza de obținere a Certificatului de Identitate Sportivă. Așa încât, participarea la aceste naționale se face pe clubul Izvorul Chiuești.

”Așteptăm actele echipei bistrițene, fie pe Venus Negrilești, fie pe Gloria 2018, care am auzit că se va înființa. Când vor fi gata, vom face și afilierea la federație. Și echipa va putea juca în celelalte competiții. Deocamdată, la Campionatul Național joacă Izvorul Chiuești, pe care au fost legitimați jucătorii bistrițeni”, spune președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, prezent la Negrilești.

Campionatul Național va continua și duminică, de la ora 9.00. Echipele participante sunt: Frontiera Tomis Constanța, Straja București, Politehnica Cluj-Napoca, Biruința Gherăești Neamț, Stejarul Pârcovaci Iași, Izvorul Chiuești.

 

 | 3.131 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *