Oare a îmbătrânit Hamilton? Un material de Dorin Dobra despre Formula 1

Oricine a văzut ultimele două runde de Formula 1, e adevărat, runde de piloți și mai puțin de mașini, s-a putut întreba cu toată îndreptățirea dacă Hamilton a îmbătrânit cu adevărat. La Monaco, tot ce a reușit britanicul a fost să facă o cursă modestă prin excelență dacă nu chiar mediocră. 70 de ture la rând de pe un loc 7, 8 sau 9 nu a avut nici măcar o tentativă de a depăși mașinile, teoretic inferioare, din fața sa, contribuind la poate, cea mai monotonă cursă de F1 de la Monaco.

Dacă nu ar fi fost inerentele întâmplări datorate circuitului monegasc, am fi adormit cu toții încă din prima jumătate a cursei. Dar să ne înțelegem, Hamilton n-a facut decât să confirme că piloții de azi câștigă mai mult pe strategie și motor, nu pe calități și nerv de piloți.

A urmat cursa de la Baku, unde Hamilton a reușit să facă o greșeală din cele din care făceau toți competitorii lui, el câștigând tocmai nefăcându-le. La reluarea cursei pentru încă 2 ture finale, Hamilton a reușit să apese, spune el, din greșeală, un buton care i-a supraactivat frânele pierzând locul 2 și terminând exact pe ultima poziție. La așa ceva de la Hamilton nu se aștepta chiar nimeni. Se cimentează astfel situația în care, pentru prima oară în istoria epocii hibrid din F1, nici Hamilton nici Mercedes nu mai sunt pe primele locuri ale clasamentului.

Strălucesc însă tot mai tare caii sălbatici ai tinerei generații, Sainz, Leclerc, Verstapen, Norris și mulți alții.

Poate că și de asta Hamilton a început să pară bătrân!

 | 2.817 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *