”Nu am simțit că unii antrenori ar fi vrut să fiu schimbat din funcție”


Adrian Moldovan este vechiul și noul director al Clubului Sportiv Municipal. Susținut de PSD, Adrian Moldovan a câștigat concursul în dauna lui Radu Vianu și va continua încă patru ani la șefia CSM-ului. În vreme de criză, cu antrenori nemulțumiți că nu și-au primit premierile, Adrian Moldovan spune că preferă acest post, chiar dacă ar fi avut și alte oferte. Noul director al CSM-ului nu crede că vreunul dintre antrenori dorea schimbarea sa din funcție și îi asigură că problemele financiare se vor rezolva.

A trecut o perioadă destul de dificilă, în care ați fost demis și apoi ați câștigat funcția prin concurs. Cum a decurs?

A fost o perioadă des-tul de complicată, pentru că, pe lângă problemele cu care ne confruntăm în activitatea clubului de la începutul anului, a apărut și această modificare referitoare la statutul nostru de directori. Și noi, ca și ceilalți, am urmat pașii necesari, făcând proiectele de management și participând la aceste concursuri, care s-au încheiat luna trecută.

Ați avut și un concurent…

Suntem în sport, este foarte bine că există concurență. Eu sunt de principiul că peste tot în lume concurența naște progresul și, atât timp cât păstrăm fair-play-ul specific activității noastre, nu este absolut nicio problemă în a avea un concurent.

V-ați gândit că puteți pierde postul?

Desigur… Și dacă era să pierd acest post, cel puțin plecam cu conștiința împăcată că, în acești aproape opt ani, am făcut tot ce a depins de mine pentru ca activitatea clubului să fie în creștere de la an la an, atât pe linie sportivă, cât și pe linie administrativă, pe linia administrării și modernizării bazei sportive.

Dar, prin protocol, postul ar fi trebuit să revină PD-L-ului… S-a negociat în vreun fel?

Nu sunt foarte la curent cu cât trebuia să revină PD-L-ului, cât PSD-ului. Știu că cluburile sportive nu au intrat în nicio negociere, pentru că noi nu suntem unități deconcentrate. Dar, până la urmă, s-a crezut de cuviință ca și conducătorii acestor structuri să fie supuși acestor concursuri și asta s-a și întâmplat. În rest, ce s-a negociat, ce nu s-a negociat, sincer vă spun că nu este problema mea și încerc să depășesc acest moment și să vedem în continuare ce avem de făcut.

Se zvonea la un moment dat că erați propus pentru un post mai mare, în minister…

Desigur că existau variante în cazul în care aș fi plecat de la Clubul Sportiv Municipal, dar nu cred că are rost să mai discutăm despre aceste variante alternative, atât timp cât am rămas aici. Mi-am dorit să rămân în cadrul clubului, pentru că e o muncă pe care am învățat-o în atâția ani și chiar nu mi-ar fi convenit să-mi schimb domeniul de activitate. Dar, dacă nu aveam de ales, nu era niciun fel de problemă.

Aveți și director adjunct, în persoana Mariei Rus…

Da, a participat la concurs pentru funcția de director adjunct, a luat concursul. Aveam postul în statul de funcții, dar nu a fost niciodată ocupat. Cred că o să facă față. După primele două săptămâni o văd foarte interesată de activitatea pe care o desfășurăm, foarte implicată.

A avut de suferit în vreun fel relația cu domnul Vianu?

Nu. Rămânem aceiași colegi ca și până acum, ne cunoaștem de foarte mult timp.

S-a schimbat totuși directorul de la Direcția Județeană de Sport. Cum credeți că veți colabora cu Raul Zanca?

Trebuie în primul rând să îi mulțumim domnului Florian pentru întreaga activitate din acest domeniu. Domnul Florian chiar a lăsat ceva în urmă în această activitate. Sunt convins că și Zanca o să facă eforturi pentru ca activitatea Direcției pentru Sport să fie la același nivel ca și până acum. Sunt convins că între Club și Direcție o să fie niște relații foarte bune în continuare, pentru că suntem printre cele mai importante două instituții de sport din județ și avem un țel comun, să facem performanță.

Ați avut impresia că această ordonanță va promova mai mult criteriile politice, în dauna celor profesionale?

Nu avem cum să nu recunoaștem implicarea foarte mare a politicului în numirea directorilor de deconcentrate. Toți directorii au un anumit sprijin politic. De acum încolo, consider că responsabilitatea este și mai mare, pentru că reprezintă și un partid în acea funcție și toată activitatea se poate răsfrânge atât în mod negativ, cât și pozitiv asupra partidului.

Ce alte schimbări vor mai avea loc la nivelul instituției, din punct de vedere al personalului?

Anul trecut am făcut reduceri de personal pentru a face economii la bugetul de salarii și pentru a putea să acoperim alte cheltuieli, dar eu zic că așa cum suntem acum suntem în regulă. Bineînțeles, cu bune și cu rele. Oameni care își fac activitatea foarte bine și oameni de la care avem pretenții mult mai mari. Dar deocamdată nu se anunță nicio schimbare, doar dacă nu ni se vor trasa de la nivel de minister unele reduceri de personal.

Banii pe anul acesta au venit destul de târziu…

Bugetul este unul destul de bun, la nivel de an de criză. L-am completat foarte bine cu accesarea fondurilor de la nivel local și sper și de la Consiliul Județean și eu zic că o să ne descurcăm anul acesta. Într-adevăr sunt probleme cu termenele în care ajung banii la noi, îi primim mai târziu. La începutul acestui an, alocația bugetară a întârziat destul de mult și am fost nevoiți să găsim soluții pentru a ne descurca. Au pus chiar antrenorii bani, dar în prezent cheltuielile pentru calendarul competițional sunt acoperite în proporție de sută la sută. Nemulțumirea mare vine pe partea premierilor. Noi solicităm acești bani lunar, nu îi primim, dar zic că o să găsim soluții să stingem și aceste datorii pe care le avem, vis-a-vis de premieri, pentru ca oamenii să fie pe deplin mulțumiți.

Credeți că antrenorii v-au contestat personal, v-au contestat modul de a conduce clubul? Doreau schimbarea?

Nu știu, chiar nu am simțit lucrul acesta, că cineva ar avea ceva personal cu mine. Indiferent cine ar fi director, antrenorii tot ar fi nemulțumiți dacă nu își primesc premierile.

Ați început un proiect îndrăzneț, o echipă de handbal feminin?

Am depus proiectul și am obținut finanțarea. Este o idee mai veche și încercăm să creăm un mediu handbalistelor de mare valoare care apar la noi în oraș. Cu răbdare, cred că o să avem rezultate foarte bune. Avem schițat un protocol cu Liceul cu Program Sportiv, care prevede că fetele, la finalizarea junioratului, o să vină să activeze în cadrul echipei de senioare. Factorul cel mai important este Primăria, care o să trebuiască să asigure finanțarea.

Aveți intenția să demarați și alte proiecte?

Deocamdată aș dori să rezolvăm problemele existente și să încercăm în această perioadă să ne limităm la ce avem.

 | 295 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On