Noua Glorie, călcată în picioare

– schimbată total, echipa lui Sabău a arătat la fel de prost ca și în sezonul trecut, pierzând în Giulești fără să tragă măcar un șut pe poartă

            Optimismul lui Sabău dinaintea partidei cu Rapid s-a dovedit fără substanță. „Mergem la victorie. Rapidul are jucători buni, dar suferă la omogenitate”, a spus moțul înaintea jocului din Giulești și vorbele lui au s-au cam dus în vânt. De fapt, Gloria a fost cea care a suferit mai tare la capitolul omogenitate. Schimbată total față de sezonul trecut, formația bistrițeană n-avea cum să arate ca o echipă închegată. Din contră, a lăsat senzația unei garnituri improvizate, mai ales în apărare, acolo unde s-a simțit lipsa lui Dan Matei, cel care dădea tonul la forță, la angajament, la determinare. Miclăuș – Frăsinescu ”“ Mureșan – Panc poate fi o linie de fund potrivită pentru echipa a doua, însă nicidecum pentru prima garnitură. Golurile giuleștenilor au scos la iveală o gaură mare în centru, acolo unde Mureșan nu prea are ce căuta. Sabău s-a prins doar la 3-0 și l-a scos, temându-se de un rezultat mai rușinos. Cu Ciucă în locul lui și cu o supraaglomerare în defensivă, Gloria a reușit să nu mai primească nici un gol în partea secundă, și cu ajutorul barei, dar și a lui Tătărușanu. Astfel, echipa bistrițeană debutează cu stângul într-o nouă ediție de campionat, în care va avea stadion, dar se pare că tot nu va avea echipă.

Am jucat bine, dar nu tot timpul. A fost primul meci acasă și am avut ocazia să facem spectacol pentru fani. După 3-0, jucătorii au uitat de colectiv, au dorit să fie mai fanteziști.
Jose Peseiro

Sabău zice că nu-i o tragedie

            Antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău, nu s-a arătat prea îngrijorat de înfrângerea înregistrată sâmbătă: "Am făcut un joc slab, dar nu trebuie să facem o tragedie din asta. E normal să nu fiu mulțumit de ce am arătat azi, dar dacă luăm jucătorii individual, avem o echipă mai puternică decât anul trecut. Momentan nu ne-am intrat în ritm. Achizițiile Rapidului au arătat că au valoare pentru că au dat trei goluri din trei ocazii. De acum încolo o să fie la modă aducerea jucătorilor străini", a declarat Sabău.
Antrenorul echipei Gloria Bistrița crede însă că implanturile de fotbaliști străini nu sunt neapărat benefice pentru fotbalul românesc. "Încerc să găsesc soluții la banii care sunt la Bistrița, dar dacă nu o să le am, iau și eu străini. Și eu am fost străin în Olanda și Italia, dar problema e alta, că fotbaliștii români nu mai sunt la căutare. E o problemă mentală. E un semn de întrebare de ce echipele mari joacă cu străini. Lipsa de investiții de după 1990 a făcut să se ajungă aici. Jucătorii români care s-au ajuns au crescut doar din talent. Nu avem ce să le oferim copiilor ca să vină la fotbal. Ce să le oferim, o minge la zece jucători? Terenuri de beton? Și ne mai mirăm că stau la calculator…", a spus fostul internațional.

 | 262 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On