Nocturna

Nocturna

Toride zile. Dar și nopțile nu s-au situat termic mai prejos. Oricum serile lăsau impresia unei lejerități termice. Și astfel s-a născut întrebarea: dacă instalația e gata pentru iluminatul nocturn, de ce nu o folosim la stadionul Gloria? Justificată interogație. Răspunsul mai complicat.

Cei 800 de lucși asigurați prin proiectare nu sunt îndeajuns. Din spirit de economie s-a formulat tema de proiectare cu un indice minimal. Normele UEFA (și FRF) prevăd pentru stadioanele de categoria a II-a un iluminat de 800-1400 lucși. Și plecând de aici s-a optat pentru minimum de consum electric.

Ca multe din normele ce se lansează în România, ele au valabilitatea temporară și neștiută. Și în fotbal aceste ”petrecanii” se regăsesc: de curând F.R. Fotbal a ”scos” cea mai nouă ediție a Regulamentului de organizare a activității fotbalistice. Valabil din iulie 2008. Aci se stipulează că în anul competițional 2008-2009 iluminatul nocturn pe stadioanele echipelor de divizia A trebuie a fi capabil de minimum 1400 de lucși.

Și iată-i pe gospodarii Gloriei în situația de a amplifica puterea iluminatului. Aceasta va mai cere un oarecare răstimp. Să sperăm că nu mult. Nu până vor trece căldurile!

 | 94 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On