Noapte polară în Liga a 4-a

 

Campionatul Ligii a 4-a durează, mai nou, cel mult 6 luni. Adică vreo 3 luni jumate toamna și vreo două jumate primăvara. Returul acestui sezon va începe la 1 aprilie și se va încheia la începutul lui iunie. Adică se va concentra în două luni, aprilie și mai, cu intermediarele aferente. O porcărie, după părerea mea.

Asociația Județeană justifică acest calendar prin terenurile grele, acoperite cu zăpadă, cică impracticabile. De parcă fotbalul pe zăpadă n-ar avea și el vraja lui sau n-ar juca amândouă echipele în aceleași condiții. Ca să nu mai punem la socoteală că, orice grupare din județ, dacă și-ar fi propus măcar două-trei antrenamente fizice de dat zăpada de pe teren, ar fi curățat lună-bec suprafața de joc. Așa, doar din aprilie până în iunie, cu pauză în iulie și august, fotbalul județean pierde mult din farmec.

Se știe, că în liga a 4-a antrenamente fac doar 4-5 echipe, celelalte pregătinde-se din mers. Dacă le lași să joace doar dinhaști în paști, nu-și vor intra în formă niciodată. Ä‚sta e un aspect. Al doilea e legat de cei care urmăresc competiția și care ar vrea să vadă mai mult fotbal, nu doar în sistem polar. Al treilea ține de intermediare, care doar strică ierarhiile. Se știe bine că echipele nu pot alinia miercurea garnituri complete, jucătorii acestui nivel având alte priorități în timpul săptămânii. Și așa mai departe, putem găsi destule argumente că aceste amânări sunt cel puțin nepotrivite, dacă nu chiar dăunătoare fotbalului din județ. Un fotbal care nu are pretenții la un gazon încălzit și care are farmec destul și prin băltoace sau zăpadă. 

Adrian Linca

 | 788 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *