No, bucurați-vă, fraierilor! Nu mai dăm bani la Gloria!

Gloria intră în insolvență, cel mai probabil va retrograda și, mai rău, de la anul ar putea juca din Liga a III-a. E clar, situația e nașpa, foarte nașpa. Și totuși, unii, foarte mulți, se bucură. Se bucură că Primăria nu va mai da bani la Gloria, pentru că e greu de crezut că, în aceste condiții, cineva va mai avea curajul să voteze pentru finanțarea clubului, indiferent cum se va numi sau pe ce asociație sportivă va funcționa.

În fiecare an, mulți bistrițeni sar în sus când vine vorba de banii pentru Gloria. Mulți dintre ei habar n-au ce se întâmplă acolo, unii n-au fost niciodată pe un stadion de fotbal, unii nu-și mișcă fundul de pe scaun nici să ducă gunoiul și n-au făcut sport în viața lor. Nu mai are rost să spunem că Gloria e singura formă de activitate sportivă sau culturală din județul ăsta, care adună, de două ori pe lună, câteva mii de oameni la un loc. Nu mai are rost să spunem că vreo 300 de copii fac sport, gratuit, la clubul Gloria, cu antrenorii de acolo și, o dată la câțiva ani, câțiva dintre ei ajung fotbaliști, câștigă bani, își fac un drum în viață.

Acum, astea nu mai contează. Gloria e chiar la un pas de desființare și nici măcar nu ne putem gândi la o posibilă revenire. Acum, important e că nu mai dăm bani la Gloria! Printr-o conjunctură nefericită, cei care au fost împotriva banilor pentru Gloria, au învins!

Bravo! Și acum ce facem?  Luăm 20 de miliarde anual și îi împărțim la fiecare, facem un super bazin de înot, un super patinoar, un super teatru? Înființăm filarmonică la Bistrița? Scăpăm de gropile din oraș, facem un mall, un cinema? Creem locuri de muncă de banii ăștia? Nu! Nimic din toate astea, puteți fi siguri de asta! N-o să vedem banii ăștia nicăieri, cu un rezultat cel puțin vizibil pentur oraș, ca să nu zic important. Pur și simplu, se desființează Gloria, nu mai dăm bani, lumea nu mai comentează. Sec. Și, paradoxal, poate cei care comentau nu-s nici mai fericiți, pentru că și-au pierdut și ei obiectul muncii. Un lucru e cert însă. S-a dus și ultimul lucru important pe care-l avea orașul. Ne mai rămân două-trei festivaluri de folclor, care cheltuie anual, de două ori mai mulți bani decât se dau la Gloria și care adună câțiva zeci de oameni. No, bucurați-vă!

 

Augustin Danci

 | 1.259 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *