”Niciodată nu voi fi mai tânără ca azi!” Mirela Riti a împlinit 40 de ani! In-cre-di-bil cum arată!

Mirela Riti, instructor BodyFit la Casa Ema și femeie de succes în afaceri își aniversează astăzi ziua de naștere. Schimbă prefixul, dar nu și stilul de viață, în care sportul este foarte important. Ia să vedem ce zice o tipă care arată bestial la 40 de ani, care are 3 copii și care a trecut recent peste un diagnostic înfiorător: cancer limfatic.  

La mulți ani, sănătate și multe împliniri! Asta îți dorim noi, cei de la Sportul bistrițean. Care ar fi dorințele tale în această zi aniversară?

Mirela:Nu pot să-mi doresc mai mult decât o familie împlinită și fericită, sănătate celor pe care-i iubesc și un viitor frumos!

Se spune că atunci când schimbi prefixul se schimbă un pic și prioritățile în viață. Simți ceva special cu ocazia asta?

Mirela:O femeie la 40 de ani înghite în sec atunci când se trezește dimineața. La prânz, constată că se simte la fel ca și ieri când avea 30 și un pic. Când vine seara, îi mulțumește lui Dumnezeu că a ajuns la cei 18 ani și 22 de experiență.

Nu te întreb care e secretul tinereții tale fără bătrânețe. Știm, sportul! Dar sportul fără un regim alimentar sănătos nu prea are efect! Spune-ne ce mănânci, cât mănânci și cum mănânci ca să arăți așa de bine! Când ai înfulecat pe nerăsuflate ultima shaorma?

Mirela:Mănânc – în medie – de 4 ori pe zi, cu puține grăsimi, carne ocazional, multe semințe crude și alune de tot felul tot crude, fructe și legume. Aș dori să mănânc și mai mult crud ca și până acum, deci iată un mic plan pentru vârsta de 40+

Ai 3 copii, o casă de întreținut, afaceri și totuși ai timp de sport. Ce le transmiți celor care sunt mereu în criză de timp și bagă la înaintare acest argument când vine vorba despre sport! Dă-le un sfat!

Mirela: Femeia ar trebui să se pună pe primul loc. Atunci când ea este fericită și mulțumită, toată lumea din jurul ei va fi. Involuntar, acest lucru se vede și se transmite celor cu care vine în contact. O oră de mișcare pe zi înseamnă 4% din timpul nostru. Când spun „timpul nostru”, înseamnă ca nu trebuie să uitam să ne trăim propria viață așa cum ne-o dorim, …bineînțeles după ce am terminat activitățile cotidiene.

Dacă nu l-aș cunoaște pe soțul tău aș zice că are viață grea cu o soție specialistă în Boody Fit, cu un băiat care are performanțe mondiale la karate și cu două fete care au prins și ele gustul artelor marțiale. Ce zice el despre pasiunile voastre, cum îndură atâtea discuții despre doboc-uri, taekwondo, calorii și altele de genul?

Mirela: Dacă nu ar fi el, nici unul din noi nu am fi la înălțimea de azi. Susținerea lui, încurajarea și vorba bună este un suport de aur.

Știu că ce faci tu nu e full contact, ci elemente inspirate din artele marțiale. Totuși, ai avut vreodată ocazia să lovești de-adevăratelea!

Mirela: Da! Dar eram mai tânără!

Cum ai convinge să-și schimbe viața o nevastă de 40 de ani, cu 3copii de crescut și gospodărie mare de ținut, care nu a făcut sport în viața ei, care e e supraponderală și în depresie permanentă, care nu are bani mulți și nici un soț prea înțelegător!

Mirela:Cred că întrebarea potrivită ar fi: Cum aș incerca să o conving? Pentru că, unele persoane nu doresc să iasă din zona de confort. I-aș spune cam așa: „Mai tânără ca azi, nu vei fi niciodată, deci acum este momentul să începi schimbarea la care visezi. Nu contează ce ai făcut până ieri, nici ce va fi mâine, important și de valoare este ce faci azi. Nimic nu se întamplă peste noapte, iar pentru orice ne dorim în viață, toți facem sacrificii. După ce ai făcut doi pași înainte, unul înapoi nu înseamnă o tragedie. Atât timp cât lucrezi zilnic câte un pic la ceea ce visezi, într-o zi vei ajunge acolo. Dar până atunci, bucură-te de fiecare mic succes obținut”.

Nu ai ascuns niciodată că ai avut mari probleme de sănătate, că ai trecut peste un cancer limfatic. Ce ne poți spune despre asta?

 Mirela: Uneori îmi spun că a fost o etapă care s-a consumat și viitorul mă așteaptă. Că după ploaie, iese mereu soarele. Alteori mă întreb dacă am scăpat doar cu atât. Soțul meu spune că „m-am născut a doua oară”. Și, DA, asa este. Deci, să sărbătorim!

Adrian Linca


 | 375 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *