S-a născut o nouă stea! Dorin Dobra scrie despre debutul noului sezon de F1!

Leclerc: cel mai tânăr pilot ce a câștigat pentru Ferrari un pole-position, al 99-lea în istoria Formulei 1, în cea de-a 999-a cursă.

De cât timp nu v-am mai scris nimic aici, în Sportul Bistrițean, lumea s-a întors de câteva ori în Formula 1, cum de altfel e și normal, doar a început noul sezon. Sezon în care la Ferrari nu-l mai avem pe Raikkonen, dar echipa îl are pe Leclerc, într-un schimb cu cei de la Alfa Romeo.

Și nu i-au trebuit lui Leclerc mai mult de două curse pentru a atrage atenția toată asupra sa, pentru a-l pune în umbră pe Vettel, pentru a atrage laudele lui Hamilton. Care de altfel, a câștigat cu echipa sa și cu Bottas, ambele curse de până acum, adică cea inaugurală de la Melbourne și cea de duminică de la Bahrain.

Dacă în prima cursă lucrurile păreau aranjate pentru Mercedes, doar Bottas făcând un exercițiu de forță și câștigând prima cursă din an, la Bahrain, totul părea aranjat pentru Ferrari.

Ferrari cu un Leclerc descătușat de presiunea noii poziții, care l-a și obligat la Melbourne să stea în spatele lui Vettel, și care a dominat absolut totul până în turul 50.

Căci acela a fost momentul de cădere a celor de la Ferrari, Vettel fiind deja doar pe poziția a cincea după un ”spin – out”, când noul star a anunțat standurile că ceva e în neregulă cu motorul. S-a dovedit a fi căderea unității de recuperare a energiei, ceea ce i-a adus din nou pe piloții de la Mercedes în primele două poziții, iar pe cei de la Ferrari pe 3 și 5.

Dacă vom asista și anul acesta la scenariul din anii trecuți în care mașina roșie italienească e cea mai bună dar nu cea mai fiabilă, asta o știu doar cei de la echipa Ferrari și eventual divinitatea. Până atunci însă, ne putem bucura în acest an de bătălia din ”midfield”, adică a celor de la mijlocul clasamentului care anul acesta sunt mai apropiați și mai mulți ca niciodată.

Lăsând la o parte pe cei doi mari și apoi eventual pe Verstapen de la Red Bull, precum și pe cei din coada clasamentului de la Williams, vom avea anul acesta o bătălie teribilă între 6 echipe și un pilot de la Red Bull, de care ne vom putea bucura cu adevărat.

Să ai încă la jumătatea cursei trenulețe de 5-6 mașini, cu Raikkonen, Ricciardo, Hulkenberg, Sainz și alți mari pe lângă noi veniți în F1, asta înseamnă să ai concurență, adică să faci un show atractiv.

Să ne bucurăm cu toții de sezonul din F1!

Dorin Dobra

 | 2.374 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *