La Năsăud se joacă baschet! Peste 100 de sportivi s-au întrecut la Nasawood StreetBall Cup chiar în ziua de Maial!

O mână de voluntari din Năsăud și-au adunat forțele și au creat un super eveniment chiar în ziua de Maial, sărbătoare de tradiție în zonă, cu ocazia căreia elevii, și nu numai, îmbracă portul popular românesc. Dacă în anii trecuți se organiza campionat de fotbal între școlile din oraș, de data aceasta inițiatorii au fost impresionați de numărul mare de copii și tineri care se adună zilnic pe baza sportivă din localitate pentru a juca baschet. Astfel, i-au adunat pe toți în sala Colegiului Economic și aceștia au concurat pentru cupe, premii în bani și premii speciale. 

Nasawood StreetBall Cup a bifat prima ediție chiar ieri, cu ocazia Maialului Elevilor Năsăudeni. Peste o sută de copii și tineri s-au înscris în competiție, chiar dacă organizatorii nu au avut mai mult de o săptămână la dispoziție pentru a organiza totul. Pe lângă cei o sută de participanți în concurs, mai bine de două sute de spectatori și-au susținut prietenii și cunoscuții în lupta pentru cupe și premii.

Meciurile s-au jucat după regulile de streetball, așa cum năsăudenii obișnuiesc să joace pe baza sportivă a Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud și nu mică a fost surpriza organizatorilor când printre înscriși s-au regăsit și echipe din Bistrița și Beclean, tineri nerăbdători să intre în competiție.

Cei o sută de sportivi au fost împărțiți în trei categorii, cu echipe mixte – fete și băieți – U14, U18 și Seniori, iae câștigătorii au fost:

U 14

Loc I – Florina și fetele

Loc II – Echipa preferată a mamei tale

Loc III – Fiesta

U 18

Loc I – Amețiții

Loc II – Spărgătorii de Nuci

Loc III – Bandolero

Seniori

Loc I – Big 3+1

Loc II – MVP’S

Loc III – Dobașii

Seniorii au primit și premii speciale, tinerii premiați fiind foști jucători de performanță a echipelor de baschet locale din Bistrița și din Năsăud:

Premiu special pentru veteranul competiției – Adrian Căpraru Tzapi (Bistrița)

Premiu special pentru coșgheter all time – Luci Petri (Năsăud)

Premiu special pentru MVP-ul competiției – Cristian Gira (Năsăud)

Evenimentul a fost organizat de Viorel Urdă (reprezentant al Primăriei Orașului Năsăud), în parteneriat cu Colegiul Național George Coșbuc Năsăud și Colegiul Economic. Chiar din ziua lor liberă, profesorii de sport Narcisa Cira, Bogdan Stetz și Nicu Buzilă au participat cu drag la eveniment și au arbitrat fiecare meci. Ela Dragotă a fost voluntarul care a ajutat cu tabela de scor și cu realizarea regulamentului pentru competiție, alături de Luci Petri.

Acestui proiect s-au alăturat sponsorii Pluto Advertising, Cleo Art Caffe, Tze Distribution, Cleo Restaurant, iar Inception (Gabi Baba) s-a ocupat pro bono de toată partea de grafică, precum și de realizarea unui banner care va rămâne amintire a acestui eveniment reușit.

Parteneri: sportulbistritean.ro, Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, Colegiul Economic Năsăud.

Premiile în bani au fost acordate de sponsorii competiției, sumă la care s-au adăugat banii adunați din taxa de înscriere (50 lei/echipă).

Ana Ștefănel

 | 2.218 vizualizări

Author: Stefanel Ana

Share This Post On

1 Comment

  1. Al treilea profesor care a asigurat arbitrajul este d-l profesor Bogdan Stetz,nu Nicu Bulz!Așa ar fi normal să fie menționat și el.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *