Nae Manea, „ușchește-te” de la Bistrița! Un editorial de Claudiu Olinca!

 

Meciul de fotbal dintre Gloria Bistrița și CFR Cluj disputat aseară pe stadionul ” Jean Pădureanu ” din Bistrița, a fost unul presărat cu de toate. Cartonașe galbene, cartonașe roșii și mai mult de atât goluri, 5 la număr, toate încasate de echipa antrenată de Nae Manea.

Despre jocul în sine chiar nu mai există nimic de spus, când iei 5 goluri acasă de la o echipă care nu leagă 3 pase și care în acest retur nu a bătut pe nimeni, deja cronica meciului este una care nici nu merită adusă în discuție. Dacă despre partidă nu avem ce povesti, despre ceea ce s-a întamplat la finalul partidei am putea scrie toată săptămâna. Antrenorul Gloriei Bistrița, Nae Manea a luat-o razna la finalul meciului, trecând peste toate limitele posibile și imposibile a bunului simț, asta pentru că ” a reușit ” performanța de a avea o altercație cu ofițerul de presă al clubului, jurnalistul Ionuț Capotă, care și-a permis aroganța să îl roage pe Manea să meargă la interviul de final pentru cei de la Digi Sport, așa cum este stabilit în contract. Manea însă puternic imflamat de scorul meciului, la luat de gât jurnalistul Ionuț Capotă și mai mult, ia dat acestuia și un șut în partea dorsală. Ca reprezentația lui Manea să fie completă acesta a trecut la atac asupra unui alt jurnalist, Adrian Linca de la Sportul Bistrițean, care a avut ” impertinența ” să îl întrebe pe Manea lucruri absolut normale și de bun simț, evident despre meciul tocmai încheiat.

Dialogul dintre Manea și Adrian Linca este absolut năucitor, asta prins prisma faptului că juralistul a fost cât se poate de pertinent. „Ați depășit toate limitele, să loviți un ziarist mi se pare inacceptabil, peste toate limitele bunului simț. Că ați dat cu targa, că ați făcut ce ați făcut, ne-am distrat, dar că ați lovit un ziarist este grav de tot și din momentul acesta vă cer demisia în fiecare secundă, în fiecare zi și în fiecare rând pe care îl voi scrie”, i-a spus Adrian Linca lui Manea.

„Ar fi bine să pleci să nu te iau la pumni și pe tine. Ia-o ușor și pleacă, ușchește-te și du-te. Du-te că ne-am plictisit de tine. Du-te, du-te cu Dumnezeu. Pleacă. Pleacă. Ușcheală”a zbierat Manea la Adrian Linca.

„Nae, potolește-te” îi spunea Jean Pădureanu, în timp ce Manea continua „Cară-te și scrie ce vrei, băi căpățână  mare. Scrie ce vrei tu, ai auzit! Hai ușcheală, să nu te mai văd aici”, a spus Manea. „Stai liniștit, ce vrei să intri în pușcărie”, încerca să-l calmeze Pădureanu.

Suntem în anul 2013 și am trăit să mai văd și asemenea manifestări pe un stadion de fotbal din România. Nae Manea, trebuie să plece de la Bistrița! Nae Manea trebuie sa își dea demisia din postura de antrenor al echipei și trebuie să își dea demisia din postura de antrenor al vreunei echipe de fotbal ! Nimeni nu merită asemenea tratament suburban pentru simplu motiv că și-a permis să adreseze niște întrebări absolut pertinente. După ” cazul targa ” am trecut cu toții cu vederea aceea ieșire, deși o țară întreagă a auzit din nou de Bistrița într-un mod, din nou negativ, a urmat cazul cu ” tancurile ” când același Manea ne povestea cu totul și cu totul alte chestii la conferințele de presă, orice în afară de fotbal. Am trecut și peste aceste ieșiri, însă de data aceasta când doi colegi de breaslă sunt umiliți de un antrenor care a dus Gloria pe ultimul loc în prima ligă și care caștiga la Bistrița 6.000 de euro pe lună, peste acest lucru nu am să trec, nici eu și nici colegii mei de breaslă. Nu de alta, dar nu am vrea ca la următoarea conferință de presă, Manea să ne ia pe toți ziariștii la bătaie și să ne rupă tuturor tendoanele, pentru simplu motiv că întrebăm și noi de ce joacă Kanon fundaș stănga și nu central acolo unde-i este locul.

NAE MANEA, imi pare rău că vreodată ai jucat fotbal la Bistrița ! Imi pare rău că faci circ ieftin, PE BANI PUBLICI ! NAE MANEA public, oficial îți cer DEMISIA din funcția de antrenor al echipei de fotbal Gloria Bistrița ! Trebuie să pleci, acolo la tine în capitală și să uiți vreodată că ai trecut pe la Bistrița. Pentru Bistrița, nu mai exiști ! Nu uita un singur lucru înainte să pleci, pentru că o să pleci, noi toți ” ăștia ” ziariștii pe care ești supărat tu, noi ” ăștia ” toți te-am susținut de fiecare dată când ne cereai ajutorul, noi ” ăștia ” toți am fost lângă echipă atunci când ne-ai rugat să facem asta, noi ” ăștia ” pe care vrei acum să-i bați.

Sper doare atât, că primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, din ” baia lui de mulțime ” din tribună, a reușit să vadă unde se duc BANII PUBLICI și să stopeze această manevră până vom avea un antrenor și o situație normală la Gloria Bistrița.

Să nu uit, NAE MANEA – DEMISIA ! 

Claudiu Olinca – reporterdebistrita.ro 

În linkul de mai jos, puteți viziona ” isprăvile ” lui Nae Manea.

http://www.youtube.com/watch?v=SyeiFRQRzTM&feature=youtu.be

 | 1.076 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

2 Comments

  1. Nae Manea un colos al fotbalului românesc, în ziua de azi nu vezi decât tatuaje, freze și bani.
    Voi ziariștii provocați pentru a vă face rating!!!
    Odată cu dispariția acestor personaje, a dispărut și fotbalul!

    Post a Reply
    • A fost el odată un jucător bunicel, dar ca antrenor a fost un mare 0. Despre caracter ce să mai povestim, a fost unul dintre cei responsabili de moartea Gloriei…

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *