„N-am murit, așteptăm banii”

Echipa de handbal masculin a Bistriței are bani doar pe hârtie. Deși consilierii locali au votat proiectul care prevedea alocarea a 2,5 miliarde de lei vechi pentru HCM, banii nu au ajuns încă la echipă. Jucătorii nu au primit niciun ban în anul 2009 și așteaptă în continuare să-și ia restanțele.

Handbaliștii de la HCM și-au pierdut răbdarea, s-au săturat de promisiuni și au luat atitudine, prezentându-se în biroul președintelui echipei, Marin Rus. Motivul vizitei a fost acela de a-și cere drepturile salariale dar, mai ales, de a afla ce se va întâmpla cu echipa în continuare. Din câte afirmă Ciprian Săcăleanu, primarul a semnat contractul de finanțare și banii vor fi virați către echipă. Când, nu se știe încă. ”Am fost la el împreună cu jucătorii. Ne-a spus că s-a semnat contractul și că se vor vira banii. Pe lângă asta, am vrut să știm ce se va întâmpla în continuare. Am vrut să știm dacă se va mai continua cu noi. Noi avem nevoie de un buget, vrem să știm ce facem. Multă lume m-a întrebat dacă s-a desființat echipa. Echipa nu s-a desființat, continuă, indiferent dacă vom fi noi sau nu” a declarat Ciprian Săcăleanu.

Cosma a refuzat oferta lui Palko

Antrenorul echipei HCM, Bogdan Cosma, vrea să rămână la Bistrița, să continue reconstrucția pe banca tehnică. Cosma a luat această decizie deși a primit o ofertă de la fostul său antrenor, Ioan Palko, de a evolua la Satu-Mare, echipă promovată în Liga Națională. ”Am primit o ofertă de la Palko, dar nu am acceptat-o. Eu vreau să rămân la Bistrița să continui drumul pe care l-am început, să antrenez. Sper să se rezolve problemele și, cu câțiva jucători care vor rămâne, să punem bazele echipei. La aceștia se vor adăuga juniorii care au terminat anul acesta și juniorii I, antrenați de soții Berbecar. Dar trebuie să știm ce se va întâmpla, dacă vom avea bugetul și dacă se vrea în continuare o echipă cu noi. Cel târziu în 1 august ar trebui să începem pregătirea” a declarat Bogdan Cosma.

 | 119 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On