„N-am mai fost stingheră ca la Torino”

Mihaela Purdea e mulțumită cu locul 39 la sprintul de la Jocurile Olimpice, după ce acum 4 ani, la Torino s-a clasat pe 77

Mihaela, cum te-ai acomodat la condițiile din Canada și care au fost primele impresii?

Acomodarea cu fusul orar a fost neașteptat de ușoară, deși credeam că o să avem probleme. Am ajuns aici foarte obosiți, am dormit din prima seară și ne-a fost foarte ușor pe urmă. Condițiile de cazare și masă sunt bune, nu avem ce comenta deși nu sunt excepționale. Am auzit tot felul de comentarii, dar eu nu am nici un fel de probleme. Având în vedere că vremea aici este destul de caldă, pârtia s-a prezentat foarte bi-ne, a fost foarte bine amenajată. S-au făcut eforturi mari din partea organizatorilor.

Ce poți să ne spui despre festivitatea de deschidere?

Nu prea multe, fiindcă am văzut-o la televizor. Nu am fost pe
stadion, deoarece am căzut de acord cu antrenorii că ar fi mai bine așa, având în vedere că am avut concurs a doua zi, și era foarte obositor pentru noi. În schimb, din ceea ce am văzut la televizor, părerea mea e că a fost mai frumoasă decât cea de la Torino.

Cum ați depășit vestea accidentului de la sanie?

E o pată neagră pentru a-ceastă olimpiadă. Noi ce putem zice, cei de la sanie sunt acum destul de speriați, însă organizatorii deja au luat unele măsuri și au schimbat starturile. Le-au pus mai jos pentru a micșora riscul unei alte tragedii. Însă cei din delegația noastră, chiar și domnul Cotfas, susțin că e o pârtie foarte rapidă și grea.

Cum a fost prima probă? Ai ratat doar o țintă, unde crezi că te situai dacă nu o ratai?

Prima probă, sprintul, a fost una bună, sunt mulțumită că mi-a mers bine tragerea. Întotdeauna e loc de mai bine, dar trebuie să ne gândim că putea fi și mai rău. Doar o ratare în poligon a fost bine pentru mine, și mă mulțumește locul 39. Într-adevăr cu o tragere perfectă reușeam să intru între primele 30.

Cum apreciezi rezultatul tău, locul 39, evident, mai bun ca la Torino, unde ai fost pe 77?

Așa e, a fost mai bine ca acum 4 ani, la Torino. Acolo eram cu mai puțină experiență, mult mai stingheră

Ce urmează, la ce să ne așteptăm?

Urmează pursuitul (n.a. a fost aseară, după închiderea ediției) unde sper să fie bine. E e o probă cu 4 trageri. Dacă va merge tragerea bine, poate reușesc să mai urc câteva locuri, sau cel puțin să mă mențin. Apoi urmează proba lungă unde de asemenea cea mai importantă este tragerea. Este proba în care avem cele mai multe șanse la un rezultat pozitiv.

Începutul a fost bun, acum ce pot să mai aștept decât să meargă cel puțin la fel de bine și să încheiem cu un rezultat frumos la ștafetă. Asta ne dorim cel mai mult.

 | 178 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On