N-am crezut destul! Gloria pierde la Rapid și șansa pentru locul 2!

Gloria avea nevoie de un meci excepțional astăzi, în sala Giulești, pentru a câștiga în fața Rapidului și a rămâne în cărți pentru locul 2. Însă nu l-a reușit, luptându-se doar o repriză și având motoarele principale ”gripate”.

Rapid a câștigat cu 39-32, după ce la pauză a fost 20-18, greșind mai puțin și profitând de momentele cheie, conducând pe tabelă tot meciul.

Prima repriză începe cum nu se poate mai prost pentru echipa noastră. Cu o ratare și o eliminare, amândouă trecute în dreptul coordonatoarei noastre, Cristina Laslo. De altfel, avea să fie un joc modest făcut de clujeancă, la fel ca în alte meciuri importante, când așteptam mai mult de la ea și nu s-a putut mobiliza. Însă Dumanska, Bazaliu sau Chintoan compensează evoluția slabă a Cristinei, muncesc minge cu minge pentru a-și ține echipa în joc.

Rapidul se duce la 3 și chiar 4 goluri în plus pe tabelă dar ne apropiem la 17-16 cu 3 minute înainte de final, când Seraficeanu marchează cu un efect a la Maricel Voinea. Ultima minge a reprizei, precedată de un time out cerut de Pașca și o eliminare în tabăra gazdelor, ne putea păstra diferența minimă pe tabelă, dar jucătoarele noastre se grăbesc și Bazaliu ratează aruncarea.

Se termină 20-18 și păstrăm speranțe pentru partea secundă.

Repriza a doua începe de la 20-19, cu un gol rapid marcat de Seraficeanu. Era clar că urma o repriză în care conta cine greșea mai puțin, iar la noi erorile au fost la ele acasă. Laslo continuă jocul ei flegmatic, Marcu își face numărul cu clasica eliminare, Zulic nu dă nici ea prea mult din ce știe iar banca greșește și ea la o schimbare ce ne lasă cu două jucătoare mai puțin pe teren.

Gazdele profită și nu mai pot fi oprite. Se termină 39-32 și, glumind amar, ne putem bucura că am dat mai multe goluri decât au dat ele în tur, când ne-au bătut cu 31-26.

Cu două etape înainte de final, rămânem cu satisfacția podiumului obținut deja dar și cu convingerea că în meciurile tari din acest campionat nu ne-am ridicat la nivelul adversarelor.

 | 540 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *