Muicăăăăă㔦le băturăm! Bistrița produce prima surpriză a sezonului: 22-25 la Craiova!

Bistrițencele au încheiat jocul de la Craiova în 4 jucătoare de câmp, dar mușcând din dinți și din adversare.

Mai era un minut de joc și tabela arăta 22-23 pentru CSM Bistrița. Scor absolut meritat, la capătul unei partide în care gazdele, cu Elisei și Zamfir pe teren, nu fuseseră decât o singură dată în avantaj (19-18). Un minut de joc, însă cât 10 ani de așteptare pentru handbalul bistrițean, care nu mai trecuse prin  așa ceva în ultimul deceniu.

Jucăm în 4 pe teren după ce Oltean a fost hăituită de arbitrii acestui meci, care au eliminat-o de 3 ori, ultima dată definitiv. Și cu toate astea bistrițeanca a reușit să marcheze de 6 ori, la fel ca Paraschiv și Chirilă! N-o avem nici pe Crap, eliminată și ea ușor, la o fază simplă de joc.

Dar le avem în teren pe Măzăreanu, Paraschiv, Oana Chirilă, Rațiu și Andrada Maior-Pașca. Spargem ultimul minut, nu și apărarea oltencelor, extrem de agresivă. Printr-o minune, mingea ajunge pe dreapta la Paraschiv…hai Magdaaaa, dăăăă….goooollll, Pa-ra-schiv și avem 24-22 cu 30 de secunde înainte de final.

Oltencele nu se  lasă, atacă furibund și primesc a mia pomană din partea unei brigăzi de arbitri ce nu și-a imaginat niciodată că niște nou promovate din capătul țării au șanse la victorie. Un 7 metri inventat, dar care putea schimba soarta partidei.

Măzăreanu în poartă, Măzăreanu, Măzăreanuuuuu, apără Măzăreanu și nimic nu se mai poate întâmpla. Avem atacul și două goluri avans. Primim un 9 metri și Pașca cere calm. Rațiu are mingea. Arunc-o în tribună Daniela! Ce-ai făcut, Danielaaaa? Ai dat gol la ultima fază, cu zid în față, dintr-o piruietă ca de balerină?! Bravo, fată, bravo fetelor!

Un final de vis, așa cum a fost un meci întreg transmis în direct de TVR 1 și bun de copiat pe stick. O formație care a ținut mai mereu numele Bistriței pe buzele comentatorului, bătut și el după ce pornise cu entuziasmul de partea Craiovei. O echipă, un vis transformat în realitate. Muicăăăăă…dar ce vis!

CSM Bistrița: Sântămărean, Măzăreanu, Oltean-Pristăvița (6 goluri), Vezentan, Maior-Pașca, Ivan, Gherman, Cârstea, Crap (4), Chirilă (6), Paraschiv (6), Rațiu (3), Preda, Bărbos, Dorhoi, Caragea

SCM Craiova: Cristina Zamfir  (5), Ana Apipie (5), Zeljka Nikolici (4), Valentina Ardean-Elisei (3), Laurisa Landre (3), Jelena Trifunovici (1), Carmen Șelaru-Ilie (1).

Adrian Linca

 | 1.686 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *