Muguri de fotbal! Bistrița, a treia pe țară la copii de 8 ani! Transilvania, bronz la Memorialul Gheorghe Ene!

Transilvania Bistrița a reușit o performanță foarte mare la categoria cea mai mică din fotbalul organizat de FRF. Gruparea condusă de Gabriel Login (foto cu echipa) – directorul executiv al firmei care susține clubul – Transilvania Broker, a terminat pe locul 3 în cea mai importantă competiție pentru copii născuți în 2011, Memorialul Gheorghe Ene.

Turneul Final s-a desfășurat la Bistrița și a adunat câștigătoarele celor 8 turnee zonale, adică cele mai bune echipe din România la această vârstă.

Bistrițenii au picat în grupa A, cu Academia de Fotbal Gică Hagi, Viitorul Argeș și Ghiroda Timișoara, ultima fiind considerată cu cele mai mari șanse la titlu.

Echipa antrenată de Cristian Spătăreanu și-a trecut în palmares un turneu de excepție și o performanță de invidiat pentru orice grupare juvenilă.

După un 3-1 cu echipa piteșteană, Transilvania a bătut cu 2-0 echipa lui Hagi și a condus-o cu 1-0 pe favorita timișoreană. Dar a pierdut cu 2-1 până la urmă cu Ghiroda și a ratat la mustață finala mare.

De pe locul 2 în grupă a jucat cu locul 2 din cealaltă grupă, Universitatea Craiova, în finala mică a turneului. Oltenii au fost devansați de Tâmpa Brașov în grupa B a competiției, din care au mai făcut parte FCSB și Didi Iași.

Transilvania s-a ales cu medaliile de bronz după 2-1 cu echipa craioveană, pe care a condus-o cu 2-0 până spre final. La festivitatea de premiere, Bistriței i-a revenit și premiul pentru cel mai tehnic jucător, care a fost Levi Covrig.

Finala mare a infirmat așteptările, Tâmpa Brașov, cu două fete în lot, reușind să se impună cu 3-1 în fața timișorenilor de la Ghiroda și Giarmata.

”E o mare perfomanță pentru noi, dar și pentru întreg fotbalul bistrițean. Ne-am străduit să organizăm cât am putut de bine acest turneu final și cred că am reușit. Cu multă muncă și seriozitate, reușim să aducem alături de noi mulți copii bistrițeni și să-i învățăm ce înseamnă fotbalul. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de clubul nostru în aceste zile, publicului care a vibrat la meciurile noastre” spune Horațiu Pârțiu, antrenorul coordonator al clubului Transilvania Bistrița.

Transilvania 2011: Marțian, Cârstea, Marica, Covrig, Suciu, Lerinț, Ganea, Bozbici, Mihalte, Costinea, L. Pop, Chiș, Seichei, Grec.

Toate meciurile le puteți vedea pe pagina de facebook a ziarului nostru.

 

Rezultate:

FCSB – Tâmpa Brașov 3-4
U Craiova – Didi Iași 6-0
Ghiroda Timișoara –  Academia Hagi 5-0
Viitorul Argeș – Transilvania Bistrița 1-3FCSB – U Craiova 0-4
Tâmpa Brașov – Didi Iași 6-0
Ghiroda Timișoara – Viitorul Argeș 4-2
Academia Hagi – Transilvania Bistrița 0-2
FCSB – Didi Iași 2-4
Tâmpa Brașov – U Craiova 4-0
Ghiroda Timișoara – Transilvania Bistrița 2-1
Academia Hagi – Viitorul Argeș 1-6

Finala mică:

Transilvania Bistrița – U Craiova 2-1

Finala mare:

Ghiroda și Giarmata Timișoara – Tâmpa Brașov 1-3

 | 2.247 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Bistrita …RESPECT !!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *