Mountainbike: În august l-a luat SMURD-ul după o căzătură în cap, în septembrie a revenit și a câștigat Campionatul Național! Ăsta e Iosif Ureche!

Acum câțiva ani urca pe podiumul Campionatului Național de motociclism viteză, în niște condiții ieșite din comun. N-a avut niciodată bani suficienți pentru cauciucuri sau piese de schimb, a trecut linia de sosire împingând motocicleta rămasă fără combustibil și a concurat cu succes într-o etapă după ce în calificări a zburat cât colo de pe bolid. Se antrena între Tihuța și Piatra Fântânele, cum știa el mai bine și se bătea cu toți greii din România, care aveau bugete imense și echipe tehnice în spate.

Apoi s-a însurat, și-a vândut motocicleta și i-a promis soției că nu-și mai riscă viața pe două roți. Dar nu s-a ținut de cuvânt în totalitate. A lăsat motoarele dar s-a apucat de mountainbike. Anul trecut a fost printre cei care au înființat un club de ciclism la Bistrița, Super Bike Team, dar de un an și jumătate n-au reușit să-l înregistreze la minister și să-l afilieze la federație.

În 2020, Iosif a fost pe podium la naționale, iar anul acesta a dat lovitura. Însă cu mari eforturi și concurând pentru un club din Iași.

În 2021 a participat la zeci de concursuri. S-a antrenat zi de zi prin pădurile din jurul Bistriței și s-a înscris în competițiile oficiale la clasa Master 1, adică la categoria 30-39 de ani. Deasupra, mai este doar clasa elite, iar mai jos sunt clasele de amatori, master 2 și 3. A fost la 4 din 5 etape de Cupa României cea mai importantă competiție din țară în această ramură sportivă și a câștigat tricoul galben la general fără să puncteze în ultima etapă.

Etapă în care a avut un accident înfiorător. A sărit peste o trambulină de lemn și a căzut în cap, cu fața de macadam. Și-a pierdut cunoștința și organizatorii au chemat smurd-ul. Și-a revenit de-abia la spital și a trecut prin două operații la nas și la gură. Asta se întâmpla la începutul lunii septembrie.

În weekend-ul trecut, Iosif s-a aflat din nou la start. S-a desfășurat Campionatul Național, într-un singur concurs, la Mediaș. Deși era nerefăcut complet, al nostru a tras de el peste limite și a câștigat aurul categoriei. A fost al treilea tricou galben pe anul acesta, după cel din Cupa României și după un altul de la categoria XCO, un fel de trial, pe un circuit mai scurt.

La Mediaș, a terminat al 14-lea la general, din toți cei 60 de concurenți de la toate clasele. A întrecut câțiva de la clasa elite și spune că s-ar fi clasat pe 6-7  dacă ar fi concurat în această primă divizie.

 

 | 4.799 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *