No more ”grid girls”? Un material de Dorin Dobra

E clar! F1 va trece în era corectitudinii politice la modă în țările civilizate. Ca nu cumva să se aleagă cu vreun fenomen”me too” noii proprietari ai Marelui Circ au decis că pe grila de start nu vor mai fi fetele acelea frumoase ce țineau steagurile și pancartele piloților la începutul cursei. Mai mult, nici la final nu vor mai fi cordoanele acelea de fete ce flancau ocupanții podiumului și se bucurau de stropii de șampanie ai câștigătorilor.

De acum, pe grilă vor fi copilași, (nu glumim), care vor avea cât de aproape posibil familiile care să îi supravegheze, după acceptul scris că sunt de acord ca odraslele lor să joace rolul fostelor ”grid girls”. (Și acordurile scrise fac parte din același tip de corectitudine politică în urma căreia în America, în localitatea natală a unui fost președinte ce a abolit sclavia, statuia omagială i-a fost acoperită și urmează a fi desființată pentru că s-a descoperit că până la abolire președintele avea servitori negri).

Trecând la aspecte puțin mai îmbucurătoare, căci avem convingerea că noii proprietari ai Marelui Circ vor duce popularitatea acestuia la noi recorduri, cu tot cu corectitudinea lor politică, anul acesta nu vom avea mari revoluții tehnice drept pentru care ne vom bucura de o competiție mai strânsă între principalii concurenți. E posibil să fie anul celor de la ferrarrri și pentru simplul motiv că altfel vor fi probabil concediați toți, înafară de Vettel, desigur, care face echipă bună cu spiritul italian și nervozitatea tipic latină.

Pentru că nu mai sunt multe zile până la prezentarea noilor monoposturi, fără aripioare de rechin și aripioară tip T pe cocoașa mașinilor, așteptăm cu toții cele două sesiuni de antrenamente din Spania și prima cursă a anului de la finalul lunii martie.

Atmosfera începe să se încălzească, corect politic și fără testosteron.

Dorin Dobra

 | 2.346 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *