Modelul pentru Wonderland, gaură neagră! Pârtia de la Piatra Neamț, nefuncțională nici în această iarnă!

Primarul Ovidiu Crețu a comparat în mai multe rânduri investiția în pârtia de la Bistrița, cu cea de la Piatra Neamț. Însă, pârtia Cozla, chiar mai scumpă decât cea de pe Dealul Cocoșului,  se dovedește a fi nefuncțională.

”La Piatra Neamț este o pârtie similară cu a noastră, care funcționează foarte bine de trei-patru ani. Acolo investiția a fost de 54 de milioane de lei, la noi este de 24 de milioane. Acolo lungimea pârtiei este de 956 m, la noi – 1.250 m. La Piatra Neamț altitudinea de plecare este 647 m, la Bistrița – 676 m. Altitudinea de sosire la Piatra Neamț este 387 m, la Bistrița – 425 m. Tipul de telescaun este la fel, cu patru locuri, fără debraiere, instalație de nocturnă la ambele. Mă întreb de ce la Piatra Neamț se poate, iar la Bistrița nu”, spunea anul trecut edilul bistrițean.

Și uite că la Piatra Neamț nu se poate! Administratorii pârtiei Cozla au anunțat că nici anul acesta nu se va schia. Stratul de zăpadă nu e suficient, iar tunurile consumă prea mult pentru a produce cât e necesar.

”Pârtia de schi din Piatra Neamț nu funcționează nici în acest an. Cu datorii de peste 40 milioane lei, firma Perla Invest care administrează pârtiile de schi din Piatra-Neamț, este lovită pentru al doilea an consecutiv de lipsa zăpezii. Din păcate, la schimbările climatice se adaugă și o lipsă de viziune în ceea ce privește potențialul turistic de care beneficiază muntele Cozla. E clară ipoteza susținută de mulți că investiția a fost una greșit gândită, prost amplasată și dezastruos administrată de la bun început.”, scrie monitorul de neamț, la unison cu toată presa locală.

 | 725 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *