Mircea Seleușan despre prima zi la FED CUP: Bungee jumping”“ adică saltul în gol, ca să-ți stea inima!

Matematic și sec vorbind, totul e bine. După prima zi a competiției, scorul e 1-1 între România și Germania. Irina Begu a pierdut la Angelique Kerber / 2-6; 3-6/„Este un sentiment unic să fiu prezentă la un asemenea eveniment. Emoțiile au fost foarte mari la început, dar pe parcursul meciului m-am simțit din ce în ce mai bine. Am făcut destul de multe greșeli neforțate. În setul 2 mi-am revenit, dar a fost un pic prea târziu(…)Dorința a fost mult prea mare și uneori nu iese așa cum vrei. Pot să vă spun că am luptat cât am putut. Poate am dezamăgit anumiți oameni astăzi, însă vreau să le mulțumesc celor din public, care au fost de la început până la sfârșit, indiferent de scor, indiferent de cum a stat situația, au fost alături de mine. Le mulțumesc din suflet !" – a spus la final Irina Begu.

Simona Halep a dispus de Andreea Petkovic în trei seturi: 6-4; 6-7(7/5) și 6-4. Deci 1-1. Atunci?  De unde această senzație de „bungee jumping” – adică: te arunci cu o coardă elastică, cu capul în jos,  în hău și te întrebi dacă nu-i prea lungă și riști să dai de pământ, făcându-te praf! sau, într-o fracțiune de secundă, îți pui problema că s-ar putea rupe sfoara și rezultatul e și mai violent: te adună, pur și simplu, cu fărașul?! Asta a devenit tenisul înultimul timp…Au fost atâtea momente pe muchie de cuțit, în finalul setului 2 și în „șuvoiul” de break-uri și re-break-uri din setul 3 că am avut impresia că o să-mi stea inima de emoție! 2 ore și 49 de minute – atât a durat confruntarea! Mă întreb cât de obosită o să fie draga noastră Simona azi…

În încleștarea dramatică și emoția uriașă, Simona a căzut, lovindu-se la gleznă și talpă. A intervenit și doctorul în debutul setului ultim. Dramatic, foarte dramatic și tensionat! Totul pigmentat și cu niște greșeli elementare de arbitraj la linii, nu din rea voință, ci de emoție,din cauza mizei excepționale a întâlnirii. Ce mai, situații de „stop cardiac”, nu?

„Inima mea e mare rău( în sens de enorm de mare!- n.n.), că am câștigat astăzi. Mulțumesc tuturor pentru că ați venit și m-ați susținut așa de bine și de mult, că am avut nevoie! A fost un meci dificil, mai ales că am căzut. Nu prea cad în teren, dar astăzi cred că am căzut și de emoții. Mă bucur foarte mult că am câștigat acest meci și sper ca mâine să fie și mai bine. Este greu de spus că mi-am revenit. O să-mi iau câteva ore pentru recuprare, am nevoie de masaj. Marian, trebuie să fii gata! Talpa mea este un pic cu dureri, dar e normal, a fost o căzătură, mai mult o sperietură și sper să fiu bine pentru mâine. De fapt sigur voi fi și sigur voi juca", a spus Simona Halep, la interviul de pe teren.

Referindu-se la meciul de azi,  duminică, Simona Halep a declarat că știe cum să joace împotriva germanei Angelique Kerber.Obosită, accidentată dar mulțumită de rezultat și totodată încrezătoare, târziu, la conferința de presă de la final, Simona a spus: „Va fi un meci foarte dificil, este o jucătoare bună, a câștigat un Grand Slam anul acesta (Australian Open- n.n.),are încredere. Am jucat de multe ori contra ei, știu cum ar trebui să joc. E stângace, nu vine mingea ușor, dar va trebui să lupt ca și astăzi și să câștig. Indiferent cum voi juca trebuie doar să câștig".

Ziua de duminică, 17 aprilie,  va începe cu meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber, la orele 13,00, urmat de ultima partidă de simplu: Irina Begu – Andrea Petkovic. Pentru decisiv – să sperăm că nu va mai fi nevoie! – va urma meciul de dublu. Căpitanii nejucătoriAlina Tecșor și Barbara Rittner au ales perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu, versus Annika Beck/Julia Goerges. Să  le ținem pumnii și să le fim în continuare mereu aproape eroinelor noastre:

HAI FETELOR! HAI ROMÂNIA!

––––––––––––-

P.S.

Articolul final, concluziile, pe mâine, în liniște, după sosirea acasă…Până atunci vă las să vă delectați cu o  mini-galerie foto.

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

 

 

 

 


 | 591 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *