Mircea Seleușan – Bătrânu despre Fed Cup: Alea iacta est = Zarurile au fost aruncate!

Vineri, 5 februarie, la prânz a avut loc ultimul act din faza „uverturii” și primul, decisiv, pentru derularea confruntării dintre cele două echipe: Tragerea la sorți a ordinii de desfășurare a partidelor. „Astrele” au decis:

Mâine, sâmbătă, 6 februarie, la orele 13,00 vor evolua:

 

1. SIMONA HALEP v/s  KAROLINA PLISKOVA

urmate de:

2. MONICA NICULESCU v/s PETRA KVITOVA

 

În 7 februarie, duminică, la aceleași ore, actul al II-lea al întâlnirii:

1.SIMONA HALEP v/sPETRA KVITOVA

și

2.MONICA NICULESCU v/sKAROLINA PLISKOVA

În final, partida de dublu/dacă va mai fi cazul!/:

3.MITU/OLARU v/s ALLERTOVA/STRYCOVA

E bună tragerea la sorți? Cred că DA! Sunt peste 60% șanse să terminăm cu bine prima zi, apoi să avem parte de una mai senină, duminică. Simona și Monica se simt bine! Au moralul ridicat. Le place sala, terenul. Au parte de foarte multă căldură și iubire din partea tuturor. Dacă va fi în formă, Simona Halep își va pune în valoare voința aceea de mare campioană, de „buldog”, cum a lăsat să se înțeleagă și Ion Èširiac. Se va comporta ca atare pe teren.

Iată ce a declarat imediat după aflarea rezultatului urnei:„Îmi doream să joc primul meci, așa cum am jucat și la Galați. Sper să câștig, să începem cu bine. Voi da tot ce voiputea și spersăiasă bine. Nu prea am urmărit jocul Karolinei. O știu pentru că am jucat de multe ori împotriva ei. E puternică, lovește puternic. Are doar un stil de joc întipărit în cap. Trebuie să fiu agresivă și să-mi fac jocul. Am încredere că pot câștiga și sper să ne susțină și publicul ca să fim mai puternice mâine”.

Încurajator este și punctul de vedere al Monicăi Niculescu : „Pentru mine nu este foarte important dacă joc prima sau a doua. Îmi doresc să joc relaxată, să-mi fac jocul și să mă simt bine pe teren. Sper să vină cât mai multă lume să ne susțină. Îmi voi face jocul, spersă le terorizez (râzând), dar voi încerca să joc cât mai mixat. Sper să-mi iasă și să-mi fac jocul”. Voi adăuga în plus, din experiență, constatarea: A nu se uita – cheia confruntării este cel de-al treilea jucător din afara spațiului de joc : PUBLICUL ! Se și temea de el Petra Kvitova. Știa de ce !  Și sunt convins că are dreptate. Se vorbește déjà că în moderna Sală Polivalentă din Cluj-Napoca vor fi mâine în jur de… 7500 de spectatori!

E mai mult decât la toate manifestările sportive și culturale de până acum! Va fi un adevărat Vezuviu care va striga pentru fete și pentru țară !Factorul afectiv, e fluviul emoțiilor dezlănțuite, e hotărâtor pentru mobilizarea sportivelor noastre și profund inhibant pentru adversare! Să sperăm că vom avea parte de victorie. Dacă da, atunci meciul de dublu s-ar putea să nu se mai joace, aplicându-se regula stabilirii echipei câștigătoare pe principiul 3 reușite din 5 posibile! HAI FETELOR ! HAI ROMÂNIA !

Alea iacta est !

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

 | 537 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *