Minunea de la Bistrița! Gloria n-are limite în Cupa EHF! Am bătut o favorită la câștigarea trofeului!

Gloria surprinde lumea handbalului european cu o victorie de senzație. Puțini credeau că echipa bistrițeană, debutantă în cupele europene, poate bate o favorită la câștigarea Cupei EHF, înțesată de jucătoare mari la nivel mondial.

După înfrângerea de acum o săptămână, din Danemarca, Bistrița părea resemnată. Diferența era de la cer la pământ între handbalul nostru și cel danez. Odense, cu 3 victorii din 3 meciuri, era de nebătut în grupa C a competiției europene. Și ne gândeam cum să scoatem puncte cu celelalte două formații din serie, nicidecum cu liderul.

Și totuși, handbalistele lui Horațiu Pașca și Radu Moldovan au reușit minunea. Au învins la două goluri și au ieșit din nou la bătaie pentru un loc în sferturile de finală ale competiției, acolo unde merg primele două clasate din cele 4 grupe.

S-a jucat din nou cu casa închisă și cu sala în picioare la momentele cheie. Gloria și Odense au mers cap la cap în prima repriză, câștigată de fetele noastre, la limită, 13-12.

Însă, știam cu toții că greul urma să vină în partea secundă, ca de fiecare dată. Tensiunea a atins cote maxime spre minutul 20, când am avut un gol în față și o aruncare de la 7 metri.

A fost momentul psihologic al partidei, asumat de brazilianca Mariana Costa, care a transformat lovitura de pedeapsă și a dus Gloria la două goluri în fața adversarului.

De acolo înainte am jucat perfect, am închis ermetic poarta cu ajutorul muntenegrencei Nenezic și am reușit să ținem danezele la respect până în final.

S-a terminat 25-23, cu 1000 de oameni în picioare, aplaudând cea mai răsunătoare victorie din istoria handbalului bistrițean.

Gloria om cu om

Darly de Paula – a început mai slab această partidă, dar și-a intrat în mână pe finalul primei reprize și a scos niște mingi imposibile, care au ținut Gloria în avantaj la pauză

Nenezic – portărița din Muntenegru a făcut cel mai bun joc al ei de când a venit la Bistrița, contribuind decisiv la victoria echipei. A avut un procent de 50 la sută, scoțând practic tot a doua minge aruncată pe poarta ei.

Costa – brazilianca a fost din nou responsabilă cu spectacolul, dar de data aceasta a fost și eficientă. A primit sarcina dificilă de a executa toate aruncările de la 7 metri și a avut un procentaj de sută la sută, unele dintre ele în cele mai delicate momente.

Vasileuskaya – a jucat excelent, reușind câteva goluri de senzație, de pe 9 metri. A fost exact așa cum ne-o doream, bătăioasă, inspirată, eficientă.

Pristăvița – e greu de imaginat un meci bun fără Laura în teren. A fost din nou mintea limpede, creierul echipei bistrițene pe ambele faze.

Elisei – nu i-a ieșit nimic în prima repriză și e de înțeles oboseală acumulată în meciuri din 4 în 4 zile. Dar s-a luptat până la capăt și a fost cea care a marcat golul descătușării din finalul jocului. E un model de profesionalism care ar merita statuie în fața sălii polivalente bistrițene

Ilina – a fost folosită mai puțin în acest meci, dar când a intrat și-a făcut treaba cum a putut mai bine. A a adus forță și consistență în jocul echipei

Dincă – e cea mai în formă jucătoare din lotul nostru. A marcat goluri extrem de importante din poziții imposibile. Se simte sigură pe ea și se completează excelent cu Elisei pe stânga. Traversează una dintre cele mai bune perioade din caiera ei.

Rațiu – ce preluări, ce aruncări, ce goluri! Pivotul bistrițean se identifică cu jocul echipei lui Pașca și contribuie decisiv la multe dintre reușitele echipei.

Tetean – azi n-a fost ziua ei. În meciurile precedente ne-a scos din momente grele. Acum n-a fost inspirată. S-a supărat când a fost înlocuită, probabil își dorea mult mai mult de la acest meci. Nu-i nimic, vin altele, va fi mai bine data viitoare.

Bloj – încă nu e complet refăcută după o accidentare. Dar a intrat în apărare și s-a încadrat perfect în nota echipei.

În clasament, Gloria e pe 3 cu 4 puncte, după Odense cu 6 și Erd cu 5. Însă are șanse mari la locul 2 dacă ținem seama că mai avem un meci acasă cu Lublin, care nu mai are nicio șansă și unul în deplasare cu Erd, care poate să fie decisiv.

Următorul meci al echipei bistrițene va fi tot la Bistrița, duminica viitoare, cu echipa poloneză din Lublin.

 | 2.899 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. buna ziua…cum putem cumpara bilete la meciul de handbal de duminica 2.02.2020?…multumesc!
    daca se paote si online?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *