Mihai Sărmășan scrie despre snooker: Mark Selby ”“ Campionul absolut la Sheffield

Anul 2016 ne-a oferit o ediție spectaculoasă  a Campionatului Mondial de snooker care încă din primul tur al competiției ne-a rezervat surprize prin eliminarea unor foști campioni mondiali ca Stuart Bingham, Peter Ebdon, Graeme Dott, Shaun Murphy și Neil Robertson.

Eliminat încă din faza optimilor de finală, Ronnie O'Sullivan, nu reușește nici anul acesta să-și adauge un nou trofeu de campion mondial în visteria bogată ce o are adunată în întreaga sa carieră de jucător profesionist.  În careul de ași de la Crucible s-au calificat Marco Fu, Alan McManus, Ding Junhui și Mark Selby. McManus (45 de ani), locul 29 în clasamentul mondial, mai disputase doar două semifinale la Crucible, în 1992 și 1993, și niciodată nu a ajuns în finală.  

În semifinale, Selby l-a învins pe Marco Fu cu scorul de 17-15, iar Ding  Junhui  a trecut mai ușor de Alan McManus cu 17-11.  Finala s-a disputat după sistemul cel mai bun din 35 de frame-uri, pe parcursul a două zile, duminică și luni, în final impunându-se englezul Mark Selby, aflat la cel de-al doilea titlu mondial după cel caștigat în anul 2014.

De remarcat faptul că celălat finalist, Ding Junhui, a fost în trecut  lider mondial, însă acum se află doar pe locul 17 în clasament, fiind nevoit să dispute calificări pentru a ajunge pe tabloul principal al Campionatului Mondial.                                    

Performanța obținută de Selby, originar din orașul Leicester, vine chiar în seara când echipa de fotbal din același oraș devine matematic noua campionă din Premier League, cele două reușite făcându-i pe cetațenii urbei enleze să sărbătorească în același timp două momente sportive istorice.

MIHAI  SÄ‚RMÄ‚ȘAN

 | 612 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *