Mihai Sărmășan scrie despre CM de handbal feminin: Recital de meciuri în Danemarca

Sâmbăta trecută a debutat în Danemarca a-22-a ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin, reprezentativa României fiind singura națiune din lume care a participat la toate edițiile de până acum. România face parte din grupa D a competiției alături de naționalele din Puerto Rico, Kazahstan, Spania, Norvegia și Rusia.

Până la ora editării acestui material, echipa noastră a acumulat două victorii lejere împotriva celor din Puerto Rico și Kazahstan, însă adevăratele examene de abia acum încep. Clasarea pe un loc din primele patru din grupă este la îndemâna echipei noastre, pentru calificarea în optimile de finală a turneului, însă pentru a spera la calificarea pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio, naționala noastră este obligată să intre în primele opt echipe ale acestui turneu final.

Campioana mondială care va triumfa la această ediție se va califica automat la olimpiadă, celelalte clasate de pe pozitiile 2-7, obțin biletele pentru turneele preolimpice care se vor desfășura anul ce vine. Printre favoritele la coroana supremă se află binențeles echipele nordice, Norvegia și Danemarca – țara gazdă, Muntenegru, Franța, dar să nu subestimăm naționalele din Rusia și Brazilia – campioană mondială la ediția trecută.

Practic,  sportivele din Norvegia, deja calificate la Olimpiadă din postura de campioane olimpice în exercițiu dar și campioane europene, vor să dețină în același timp tripla coroană.  În ceea ce privește reprezentativa României, sperăm cu toții să aibă un parcurs cât mai lung, care să ne dea speranțe pentru obținerea unei medalii și pentru calificarea la Jocurile Olimpice din Brazilia de anul viitor.

Astăzi, de la ora 19.15, România întâlnește Spania.

MIHAI  SÄ‚RMÄ‚ȘAN, Consilier municipal PNL

 | 619 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *