Mihaela Șteff și Sergiu Costin, invitații primei acțiuni din proiectul ”Campionii României în școală, liceu și universitate” 

Ministerul Tineretului și Sportului,  în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Comitetul Olimpic Român, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică și Metrorex, a demarat proiectul „Campionii României în școală, liceu și universitate” 

Ieri, Directia Județeană Pentru Sport și Tineret BN a lansat și în judetul nostru acest proiect. Colegiul Tehnic Grigore Moisil din Bistrița a fost gazda acestui eveniment. În sala festivă, au participat aproximativ 120 de elevi, iar invitații speciali ai primei acțiuni au fost campioana mondială  și europenă  MIHAELA ȘTEFF MERUȚIU (tenis de masa)  și fotbalistul SERGIU VIOREL COSTIN, campion al României cu Oțelul Galați.

 

Alături de aceștia a fost prezenți inspectorul de specialitate Dinu Onița din cadrul ISJ-BN si organizatorul  evenimentului, Pârțiu Horațiu, consilier DJST-BN.

Campionii României în școală, liceu și universitate” își propune să aducă în școli, licee și universități personalitățile sportive, modele din sportul românesc, sportivi de performanță, campioni în sporturile practicate, pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă.

După prezentarea  platformei acestui proiect și  palmaresul fiecăruia dintre cei doi invitați  de marcă,  s-a trecut la discursurile motivaționale si de promovare a sportului. Cei doi campioni  au scos în evidență importanța practicării  exercițiilor fizice și conștientizarea cu privire la beneficiile practicării sportului. Au interactionat cu elevii, răspunzând cu sinceritate și pozitivism,  dar mai ales cu modestia caracteristică unor mari campioni. I-au încurajat pe elevi, au scos în față tot timpul lucruri pozitive, i-au îndemnat să aibă modele, principii, să fie responsabili și implicati  civic și  social.

Proiectul „Campionii României în școală, liceu și universitate”  are ca scop creșterea gradului de participare activă și sistematică a populației școlare la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, tolerantă și fair-play-ul – contribuind la obținerea unui nivel corespunzător al potențialului biomotric al populației școlare și la îmbunătățirea calității vieții.

 

 

 | 3.011 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *