Mihaela Șteff-Meruțiu: „Simt o onoare și o mare responsabilitate să mă întorc în sala de tenis”

 

Începând cu data de 25 februarie, staful tehnic al secției de tenis de masă, din cadrul CSM Bistrița, va fi completat cu multipla campioană națională și europeană Mihaela Șteff-Meruțiu. Am fost și noi prezenți la sală în momentul prezentării, prilej cu care Mihaela ne-a acordat un mic interviu, chiar în sala de antrenament.

Ce ați simțit în momentul în care vi s-a propus să antrenați la CSM?

Am simțit o emoție pe care o resimt încă și acum când am fost prezentată sportivilor. E o emoție firească deoarece astăzi debutez ca și antrenor. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru mine să mă întorc în sala în care mi-am petrecut anii copilăriei, sub îndrumarea regretatului Gheorghe Bozga.

Ați jucat mulți ani pentru CSM Bistrița. Cu ce gânduri vă întoarceți acasă?

Am muncit enorm pentru a ajunge să obțin rezultate în competițiile naționale și internaționale. Sper ca și în munca de antrenor pe care o încep să obțin rezultate cel puțin la fel de bune ca și cele pe care le-am obținut ca și jucătoare. Vreau să transmit din experiența pe care am acumulat-o în cariera de jucătoare profesionistă și noilor generații de sportivi.

Ce grupe de sportivi veți pregăti la CSM?

În principiu, împreună cu colegii mei, mă voi ocupa de partea de performanță a secției de tenis de masă, dar voi avea ochi pentru toți sportivii care vor intra în sala de tenis de masă.

Cum este văzută, la nivel național, activitatea școlii bistrițene de tenis de masă?

Toți cei care sunt implicați în acest sport știu că Bistrița este un centru puternic care a dat campioni pe bandă rulantă. Sper ca prin munca mea să-mi aduc și eu contribuția la formarea de noi campioni.

Vă mulțumesc și vă doresc multă baftă.

Vă mulțumesc și eu și sper ca pe viitor să puteți scrie și de rezultatele obținute de Mihaelei Șteff  ca și antrenoare.

Adrian Moldovan, director CSM Bistrița:”Din punctul meu de vedere venirea Mihaelei ca antrenor în cadrul clubului este un real câștig pentru performața tenisului de masă de la CSM. La  CV-ul pe care îl are ca și sportiv de performanță, cu siguranță că va avea ce să-i învețe pe viitorii campioni. CSM Bistrița își continuă tradiția de a-i ”recruta” pe foștii mari sportivi ca și antrenori în cadrul clubului, după Maria Pântea, Ovidiu Fătu, Mărioara Munteanu, Mihaela Șteff sunt sigur că vor urma și alții”.

Cine este Mihaela Șteff-Meruțiu

S-a născut la Bistrița, pe 8 noiembrie 1978. A început să joace tenis de masă la nouă ani sub îndrumarea regretatului antrenor Schuster, pentru ca după scurt timp să fie adusă de regretatul Gheorghe Bozga în grupa lui, fiind singura fată din acea grupă. A crescut și a învățat tainele tenisului de masă alături de Adrian Crișan, Lucian Filimon, Emilian Bulbuc, Cristian Podar. După terminarea junioratului, între 1997-2002 joacă în Germania, având dublă legitimare CSM-Lubeck și CSM-Bad Driburg. Între 2002-2008 joacă în Germania și Italia, având dublă legitimare CSM Arad-Langweid și CSM Arad-Castel Goffredo. Face apoi o pauză și dă naștere unui băiat, Răzvan, după care joacă jumătate de an, în 2011, pentru italienii de la Castel Goffredo, apoi încă un an în Polonia, în sezonul 2011-2012, iar ăn vara anului 2012 se retrage din activitate.

Performanțe:

–          multiplă campioană națională la cadeți, juniori, seniori la simplu, dublu, dublu mixt, echipe

–          nouă titluri de campioană europeană la cadeți și juniori

–          cinci titluri de campioană europeană la seniori

–          două medalii de bronz la campionatele mondiale

–          medalie de bronz la Cupa Mondială la individual

–          două locuri cinci la Olimpiada de la Sydney

–          de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor Europeni

–          de patru ori desemnată sportivul anului în județul Bistrița-Năsăud

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 1.245 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *