Mihaela Evi e mulțumită de evoluția echipei de tineret în Divizia A: ”Să le dăm acestor fete voie să greșească”

Gloria a avut două victorii și două înfrângeri ân primele 4 etape ale Diviziei A de handbal feminin, disputate la Sfântu Gheorghe.

Mihaela Evi, antrenor al acestei echipe, se declară mulțumită de evoluția fetelor, în condiții destul de complicate:

Lăsând la o parte momentele în care am picat fizic și ne-am pierdut și luciditatea, sunt mulțumită de determinarea fetelor. Să ținem cont și de faptul că de la înființare nu am reușit să lucrăm nimic tactic colectiv. Pe durata verii au fost pe rând în pregătire cu echipa mare, iar apoi am avut două episoade de îmbolnăvire cu Covid. În cele două săptămâni de dinainte de turneu, singura perioadă în formulă completă, am acumulat fizic, am stabilit un sistem de apărare și 3 combinații de joc! Concluzia e că trebuie să le dăm acestor fete voie să greșească. Ăsta e pasul normal după terminarea junioratului, un mediu în care le e permis să încerce și să greșească.”, spune antrenoarea.

Mihaela Evi identifică liderul echipei pe care o antrenează: În acest moment Miruna Pica, la 19 ani, e cea mai matură jucătoare a noastră, și-a asumat rolul de lider. Calitati de inter veritabil are și Krisztina Munteanu. Dar toate au în acest moment nevoie să joace, au nevoie de încredere pentru ca în sezonul următor să poată ajuta cu adevărat echipa mare.”

În ce privește proiectul ân care s-a angrenat la Bistrița venind de la Târgu Mureș, Mihaela Evi spune: ”Cred că proiectul clubului Gloria e ideal pentru orice tânără jucătoare: o echipa de divizie unde nu conteaza rezultatele si fetele pot juca multe meciuri, precum și o echipă de Liga Națională unde pot face pasul în momentul în care sunt pregatite să facă față nivelului”.

Ce urmează pentru echipa de tineret?” Din punct de vedere organizatoric, Sfântu Gheorghe a devenit locul perfect pentru desfășurarea unei competiții. Au două săli regulamentare iar sala mare e una dintre cele mai frumoase din România. Următorul turneu e stabilit în perioada 10-14 februarie dar sper din suflet că se vor relaxa măsurile și vom putea reveni la sistemul tur-retur cu etape. Pentru noi, fiind la inceput de drum, e important să putem juca pe teren propriu. Din ianuarie vor începe și competițiile de copii și juniori, iar acesta e un lucru care îmi dă speranța că putem reveni la normal”, a mai declarat Mihaela Evi pentru sportulbistritean.ro

 

 | 1.365 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Bani aruncati ,fara judecata ,doar pt a da o jucarie, sotilor Evi …
    Doamna serveste … CJ !

    Post a Reply
  2. Unde este Andreea Tarsoaga? Stie cineva ceva?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *