Mici reflecții

Mici reflecții

”¢ Ne-a fost dat să constatăm tot mai frecvent prin mijloacele media că unii prezentatori de informații sportive folosesc denumiri trunchiate atunci când vine vorba de primul club de fotbal al județului. Le reamintim celor ce ne citesc că denumirea oficială este: „Asociația Club Fotbal Gloria 1922 Bistrița”. Și dacă, din rațiuni de efort, vor să simplifice, o pot face la modul „ACF Gloria 1922”. Asta și pentru că se dorește o identificare absolut corectă, pentru susținerea brandului celui mai reprezentativ club bistrițean.

”¢ Imitând unele sugestii alegorice din presa centrală, unii confrați au creat un înlocuitor al denumirii corecte a grupării fotbalistice „ACF Gloria 1922 ”: „clubul din parcul municipal”. Este neinspirată forma, devenită și clișeu, putând produce confuzii, mai ales că la această „adresă” pot fi și alte ”¦cluburi.

”¢ Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal de săptămâna trecută s-a transformat în „mașină de spălat rufe” (murdare?). Atât cât au încăput. Restul la DNA. Dacă mai rămâne ceva, altădată (sau niciodată). Pentru că, potrivit lui Mitică Dragomir, președintele Ligii I, campionatul este astfel tot mai curat! Super corect! Președintele FRF, Mircea Sandu, spune: „Chiar dacă am început cu cei mici, sper să înceteze și cei mari cu încercările de a câștiga fraudulos”.

”¢ Ionuț Lupescu, directorul general FRF, în luptă cu „nea Mitică”, a renunțat la atribuțiile legate de delegarea arbitrilor (Liga I ) și la cele legate de contractele antrenorilor de Națională.

”¢ Frații I. și V. Becali și-au creat un loc în topul celor 300 de primi avuți ai României. Poate și alții. Pădureanu riscă să rămână repetent și definitiv absent în clasamentul avuților.

”¢ Până una alta, presa se arată interesată (pentru cititori”¦) de ceea ce face DNA în problemele parafotbalistice. Secretarul general al MIRA, N. Berechet dă o mână de ajutor în clarificări.
Domnul să-i aibă-n pază pe toți!

 | 80 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On