Șah în memoria lui Alexandru Vrășmaș!

Recent, a avut loc editia  a 4-a a memorialului Alexandru Vrasmas la sah rapid. Competitia a fost organizata de Asociatia Sah Club Bistrita in colaborare cu DJTS Bistrita-Nasaud si familia comemoratului.

Candidatul de maestru Alexandru Vrasmas a fost un sahist reprezentativ al Bistritei, disparut prematur in anul 2014 la varsta de 58 de ani.

La competitie au participat 32 de sahisti cu varste cuprinse intre 10 si 75 de ani care au jucat cu multa pasiune, pe parcursul celor  7 runde disputate in sistem elevetian. La festivitatea  de deschidere fostii colegi de generatie Grigore Chitul si Petre Predescu au conturat in cateva cuvinte portretul celui ce a fost unul dintre cei mai redutabili sahisti bistriteni.

Competitia a fost onorata de prezenta maestrului FIDE Alin Toma, cunoscutul realizator al emisiunii de sah Regi si pioni de la TVR Cluj.

In luna octombrie 2018, clubul de sah bistritean a ocupat locul 7 la campionatul national pe echipe divizia A. Maestrul FIDE Paul Rusan a dedicat mentinerea echipei Sah Club Bistrita in divizia A memoriei lui Alexandru Vrasmas, cel care i-a dat sansa sa joace pe vremea junioratului  in echipa de sah a Bistritei. O mentiune speciala pentru domnul Marius Bachner, fratele comemoratului, pentru asigurarea fondului de premiere si implicarea in organizarea competitiei.

Iata cum a aratat clasamentul final pe sectiuni:

Seniori:1.Toma Alin-6 puncte 2.Chima Radu-5,5 puncte 3.Rusan Paul-Cristian-5,5 puncte

Juniori:1.Sandor Denis-3 puncte 2.Rusan Paul-Andrei-3 puncte 3.Floare Doru-2,5 puncte

Veterani:1.Salagean Viorel-5 puncte

Castigatorii au primit cupe, diplome, medalii si toti participantii au primit plachete comemorative, promitand ca vor reveni cu placerea de a juca cateva partide de sah in memoria regretatului Alexandru Vrasmas la editia cu nr.5 din noiembrie 2019.

 

 | 1.154 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *