Adrian Florea a fost unul dintre cei mai tehnici fotbaliști care au jucat la Gloria. A ajuns la Bistrița în 1983, de la Steaua, după ce câștigase acolo cupa și campionatul, într-o echipă cu Iordănescu, Liță Dumitru sau Marcel Răducanu.
A jucat 8 ani la Gloria și a marcat peste 120 de goluri. Multe dintre ele din lovituri libere. Lovea mingea aproape perfect și orice fault din preajma careului era ca un penalti pentru echipa bistrițeană. Făcea linie de mijloc cu Moga şi Butuza, iar în faţă juca I. Nicolae, Doru Nicolae şi răposatul Coman! Cu el în echipă, Bistrița n-a văzut nicio înfrângere acasă vreme de 10 campionate, aceasta fiind, după părerea multora, generația de aur a fotbalului bistrițean.
Acum, Adrian Florea a ajuns la 64 de ani, având în spate și o carieră remarcabilă ca antrenor de copii și juniori. E singurul bistrițean care are un titlu național la juniori 1, obținut în 2003, cu o generație de excepție pe care a format-o alături de Horațiu Pârțiu. Finala Campionatului Național s-a jucat pe Lia Manoliu, iar Gloria a câștigat atunci cu 4-0 în fața celor de la FCM Bacău. A fost și rămâne o mare performanță, alături de cea obținută cu 2 ani înainte, tot de Adrian Florea, titlul național la tineret rezerve.
Cu acest bagaj fotbalistic în spate, Adrian Florea vrea acum să înceapă un nou proiect, de data aceasta pe cont propriu. Va antrena copii de diferite vârste, va da un fel de meditații la disciplina fotbal. Îi va învăța cum să lovească mingea, practic, pe gazon, nu din teorie.
Nu va pregăti o echipă, ci va da ore individual sau în grupuri de maxim 10 copii. Se va deplasa oriunde va fi solicitat în județ și va face antrenamente suplimentare cu cei care vor să-și dezvolte tehnica lovirii mingii.
Contracost, evident, îi va învăța pe copii cum să dribleze, cum să execute lovituri libere, cum să facă o preluare sau să tragă un șut la poartă.
”Ideea o am de la prietenul meu Marcel Răducanu, care face același lucru, cu mare succes, în Germania. Mi-a promis că o să mă ajute, până pornim mai bine lucrurile. E o nouă etapă și pentru mine, ca antrenor, dar și pentru copiii care vor să învețe ceva suplimentar, mai mult decât o fac la cluburile lor. Sau pur și simplu pentru cei care vor să învețe să joace fotbal, fără a face parte dintr-o echipă.”, spune Adrian Florea și ideea lui nu e rea deloc.
Cu siguranță va avea succes și în acest demers, ca în toate celelalte legate de fotbal. Nu putem decât să-i urăm succes!
Mai multe informații puteți obține la telefon 0740/316202
septembrie 10, 2020
Succes în noul proiect. SĂNĂTATE ȘI CÂT MAI MULTE „glezne fine”.
septembrie 11, 2020
Un proiect frumos care ar trebui susținut și de DJTS-BN prin programe pt tineri. Felicitări!