Meciuri spectaculoase la Târgu Mureș! Republicanii au avut etapă tare! (FOTO)

După ce etapa trecută echipele de juniori republicani ale Gloriei au jucat derby-ul seriei a opta a Campionatului Național al Juniorilor A și B, dintre Gloria și CFR Cluj, în această etapă cele două grupe s-au deplasat la Târgu Mureș pentru un alt derby cu echipele similare ale FCM-ului din localitate. 

Juniorii A victorie fără dubii, 3-1

Juniorii lui Dorel Zegrean și Gabi Cârtea au început bine jocul instalându-se din start în terenul oaspeților. Și-au creat câteva ocazii bune de a marca dar rând pe rând Colța, Brumă și Bolfă n-au reușit să finalizeze din poziții clare de gol. Bistrițenii deschid scorul prin Antonescu care scapă singur cu portarul advers și după un carambol cu acesta introduce mingea în plasă, pentru ca după câteva minute Brumă să mărească avantajul după o acțiune individuală și o finalizare cu șpițul de la marginea careului de 16 metri.

Gazdele, o echipă bună doar de la mijloc în sus, au o tresărire de orgoliu și reduc din diferență în urma unei loviturile libere bine executate. A fost doar un foc de paie, cinci minute mai târziu Antonescu mărește din nou diferența înscriind cu capul din șase metri sub privirele visătoare ale greoilor fundași ai gazdelor, astfel că la cabine Gloria intră cu avantaj de două goluri. După pauză timp de 30 minute, bistrițenii pun stăpânire pe joc dar ratează ocazie după ocazie prin Colța, Brumă și Guț, după care ultimul sfert de oră aparține gazdelor, dar portarul Uilean are câteva intervenții excelente, astfel că scorul final este: FCM Târgu Mureș – Gloria Bistrița 1-3.

Echipa folosită: Uilean. Echim, Bolbos, Bolfă, Sîplăcan, Guț, Antonescu, Jarda, Strugar, Colța, Brumă. Au mai jucat: Iuga, Rebrișorean, Iancu.

Dorel Zegrean, antrenor:”Sunt mulțumit că am reușit o victorie  clară și muncită în urma unui joc bun făcut de noi. Ratăm încă foarte mult ceea ce mă neliniștește . etapa viitoare ne așteaptă un alt joc foarte greu împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, joc pe care trebuie să-l câștigăm pentru a intra cu puncte ăn play-off. Sunt mulțumit de atitudinea și efortul făcut de jucători în condițiile atmosferice pe care s-a jucat partida”.

 

Juniorii B, mari probleme de efectiv

Juniorii B au abordat jocul de la Mureș fără trei piese de rezistență: Hasnaș, Rus și Coți, primii doi suspendați și ultimul accidentat , Titi Voica fiind nevoit să facă câteva improvizații pentru această partidă. În aceste condiții jocul juniorilor B a fost unul de mare luptă. Ambele echipe au renunțat în general la construcție, mizând  mult pe contraatac.

Gazdele deschid destul de repede scorul la o greșeală în lanț a fundașilor bistrițeni, dar bucuria mureșenilor e de doar cinci minute deoarece Akari restabilește egalitatea. Gazdele resimt șocul, glorioșii parcă prind aripi și mută jocul în terenul advers, dar pe fondul dominării oaspeților cei care înscriu sunt din nou mureșenii în urma unui contraatac care surprinde fundașii bistrițeni.

După pauză Gloria încearcă egalarea, dar echipa lui Voica mai primește o lovitură prin accidentarea lui Olinca, în timp ce gazdele se apără bine și ies periculos pe contraatac reușind să mai înscrie încă două goluri, astfel că scorul final devine: FCM Târgu Mureș – Gloria Bistrița 4-1.

 Echipa folosită: Trif, Olinca, Mare, Moldovan, Cerceja, Lup, Mureșan, Mărginean, Å¢igorean, Simionca, Akari. Au mai jucat: Ceușan, German, Trișcă.

Titi Voica, antrenor:”Am avut trei absențe importante din primul unsprezece. După ce am reușit să egalăm am reușit să dominăm jocul o perioadă bună dar am luat un gol prostesc pe fondul dominării noastre. După pauză am riscat pentru a egala din nou dar adversarii ne-au prins pe contraatac. Am pierdut acest joc dar trebuie să ne concentrăm pentru jocurile următoare pentru a rămâne pe locurile 1-4, locuri care ne asigură calificarea în play-off”.

Șefii au fost prezenți la meciuri

Din nou conducerea clubului a demonstrat, dacă mai era nevoie, că acordă un interes deosebit pentru generațiile viitoare. La plecarea către Târgu Mureș, componenții celor două echipe de juniorii au servit  masa la cantina clubului, de asemenea fiecare jucător a primit un pachet cu hrană pentru deplasare. Și la  jocurile de la Târgu Mureș au fost prezenți pentru a-i urmări pe juniori la joc președintele Alexandru Hatfaludi, directorul centrului de copii și juniori Valer Someșan și directorul tehnic al centrului Constantin Sava. Deși a plouat aproape tot timpul desfășurării celor două partide, ceea ce a făcut ca terenul să fie destul de moale, au fost două jocuri foarte frumoase, viu disputate și destul de echilibrate, cu un plus pentru jocul juniorilor A, considerat derby, deoarece  s-au întâlnit de fapt ocupantele locurilor unu, Gloria și patru, FCM-ul..

Leon Buhai / sportulbistritean.ro 


 | 373 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *