Marius Pintea, directorul Gloriei: ”Principalul adversar suntem noi înșine”

Directorul Gloriei a urmărit din tribună meciul echipei bistrițene cu Măgura Cisnădie și s-a bucurat la final alături de ceilalți spectatori. A fost mulțumit de evoluția grupării pe care o conduce,deși recunoaște că mai sunt multe lucruri de pus la punct:

V-ați temut de acest meci?

Nu e vorba de temut. Trebuie să crezi în munca ta. Eu întotdeauna evit să mă gândesc la adversar. Principalul adversar suntem noi înșine.

Merităm să fim mai sus în clasament decât Măgura Cisnădie?

Când muncim mai mult, merităm să fim mai sus. Eu întotdeauna am spus că handbalul are o unitate foarte corectă de măsură și că măsura muncii tale îți dă, până la urmă, locul potrivit.

Ar fi fost pus în pericol postul lui Horațiu Pașca în cazul unei înfrângeri cu Cisnădie?

Nicidecum! Noi credem în munca echipei și a staff-ului. Evident că sunt lucruri care trebuie corectate și ne-am dat seama în ultimele meciuri că trebuie să ne dăruim mai mult, să muncim mai mult și să corectăm acele lucruri care nu au mers. Ne așteaptă niște jocuri extraordinar de grele, la Cluj, cu Slatina…azi nici un meci nu mai este ușor. Pierzi cu ultima clasată, câștigi cu locul 3. Mereu am spus că acest an este cel mai greu din cauza nivelului atât de apropiat al echipelor din prima ligă.

Cum apreciați evoluția Oanei Țiplea?

Mă puneți să vorbesc despre o jucătoare care nu aparține echipei noastre. Eu o apreciez și îi doresc să fie sănătoasă și să aibă tot binele din lume. Aici la Bistrița a însemnat și va însemna, probabil, ceva în sufletul oamenilor. Dar eu nu pot să neglijez și numele altor jucătoare care au jucat bine la Cisnădie, așa cum este Ada Moldovan sau Roxana Gatzel care, din punctul meu de vedere, sunt exponențiale și decisive pentru această echipă.

De la Gloria pe cine remarcați?

Toată echipa. Nu evidențiez pe nimeni în mod individual. Întotdeauna câștigă echipa și pe tabela de marcaj scrie CS Gloria Bistrița Năsăud.

Cum stați cu proiectele ce privesc handbalul juvenil, aflat în mare suferință la Bistrița?

În zilele următoare veți vedea niște surprize, zic eu, importante din acest punct de vedere. Anticipând un pic ce se va întâmpla, pot să vă spun că în aprilie vom lansa un proiect extraordinar alături de niște oameni foarte importanți din handbalul mondial care sunt alături de Bistrița. Și chiar din această săptămână am adresat o scrisoare tuturor primarilor din județ să vină alături de noi și în Bistrița Năsăud să se joace cât mai mult handbal, să se respire handbal. Eu cred că este sportul cel mai complet, cu tot respectul pentru celelalte sporturi, pe care le apreciez. De altfel, clubul nostru are și alte ramuri sportive și ne vom axa și pe acestea.

S-a jucat din nou cu casa închisă…

Da, trebuie să mulțumim de fiecare dată publicului care, așa cum am simțit și în alte jocuri, este foarte aproape de echipă.

 

 | 4.125 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *