Maria Rus: „Voi rămâne mereu cu inima la CSM Bistrița!”

Una dintre cele mai valoroase atlete bistrițene, participantă la ultima Olimpiadă, nu vrea să renunțe la atletism, deși accidentările au ținut-o departe de pista de atletism în ultima vreme

Maria, nu s-a mai auzit nimic de tine în ultimul timp… Se zvonește că ai fi renunțat la atletism…

Încă nu m-am lăsat, dar există posibilitatea să fiu obligată să mă las. În urmă cu 6 luni am suportat a 3-a intervenție chirurgicală la genunchi, iar acest lucru ar putea să-și pună amprenta pe cariera mea sportivă. Acum sunt bine, nu mai am dureri, însă regret faptul că nu ajung la Olimpiada din acest an.

Dar medicii ce spun?

Din partea medicilor aștept un răspuns pozitiv. Eu mi-am reluat antrenamentele, dar fără să forțez. Am început treptat, însă peste două săptămâni voi merge la București pentru investigații, unde sper să iasă totul bine. Performanța cere sacrificii, însă dacă medicii vor spune nu, mă voi opri. Nu mă pot juca cu sănătatea. Îmi voi finaliza studiile, pentru că sunt la master la IEFS, după care, cel mai probabil, voi deveni antrenor.

”L-am susținut pe Lucian când era accidentat și el m-a susținut pe mine!”

Te gândești să antrenezi la CSM Bistrița?

Nu vreau să vorbim prea multe despre acest lucru. Mai întâi să așteptăm decizia medicilor și apoi voi vorbi mai multe. Primul lucru pe care mi-l doresc este să continui câțiva ani la nivel înalt și să prind următoarea Olimpiadă. După aceea, cu siguranță că mă voi întoarce acasă. Sper să mai avem pistă de atletism, iar copiii să își dorească să facă acest sport. Nu m-am gândit să plec din țară, dorința mea este să mă întorc acasă. Nici când alergam la Craiova (unde a fost legitimată – n.r.) nu mi-am părăsit clubul „mamă”, CSM Bistrița, și nu aș pleca niciodată de aici. Pe mine accidentările m-au ambiționat, iar acum voi încerca să continui. Le mulțumesc antrenorilor de la Bistrița care au avut încredere în mine, dar și directorului CSM, Adrian Moldovan, iar în viitor poate vom reuși o colaborare, spre binele atletismului bistrițean.

Cum merge relația dintre tine și Lucian Sănmărtean?

Relația dintre noi este una excelentă. Nu am avut niciodată probleme la acest capitol. Fiind accidentată, am avut șansa să fiu mult mai aproape de el. De altfel, în acest retur de campionat, am stat mai mult în Olanda, alături de el. Îl susțin tot timpul la greu și el pe mine. Acum, cât mai stăm acasă, vom încerca să ne petrecem vacanța în liniște. Suntem de 8 ani împreună, iar până la starea civilă e doar un pas, pe care îl vom face atunci când timpul ne va permite…

 | 358 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On