O mare personalitate a sportului bistrițean împlinește astăzi 77 de ani! La mulți ani, Horia Ștefănescu!

Una dintre cele mai puternice personalități sportive bistrițene din anii 70-90 a fost, fără îndoială, profesorul Horia Ștefănescu. Sportiv, antrenor, profesor și conducător, a fost un om de sport extrem de dedicat și de pasionat în orice ipostază s-a aflat. Astăzi împlinește 77 de ani și sportulbistrițean.ro îi urează multă sănătate și bucurii.

S-a născut în localitatea Streza-Cârțișoara, județul Sibiu. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din Bucureși în 1969 cu specializarea Handbal, schi și fotbal. După facultate, este repartizat ca profesor la Liceul George Coșbuc din Năsăud, unde a fost și antrenor al echipei de fotbal Foresta. S-a transferat la Bistrița în 1976 ca profesor, antrenor de handbal și șef de catedră la Școala Sportivă de Elevi.

A fost numit director al Clubului Sportiv Școlar  Bistrița și a condus această instituție vreme de 16 ani. În perioada 1995-1997, este director al Grupului Sportiv Școlar Bistrița, care va deveni Liceul cu Program Sportiv. În perioada 1997-2007 a fost profesor titular la catedra de handbal a LPS Bistrița.

În perioada 2002-2006 a cumulat și funcția de asistent, apoi lector la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Avram Iancu din Cluj Napoca. În 2007 se pensionează și iese din prim planul sportului de performanță.

Ca sportiv, a jucat fotbal, a făcut atletism, a schiat și a fost multiplu campion național în competiții studențești. În 1964 a participat la faza finală a Universiadei la 3 discipline, handbal, fotbal, atletism, și a obținut o medalie de bronz la ștafetă 4×400 m.

Ca antrenor, a câștigat campionatul școlar regional, atât la fete, cât și la băieți și s-a calificat la turnee finale ale campionatelor naționale de juniori. Ca director, a asigurat sediul pentru Liceul cu Program Sportiv din Bistrița și a contribuit la modernizarea internatului, cantinei, sălilor de forță, terenurilor de sport și anexelor acestui liceu.

A elaborat 16 lucrări de amploare în domeniul sportului, instrumente de lucru pentru generații întregi de elevi și studenți.

La mulți ani, domn profesor!

Adrian Linca

 | 1.218 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *