Mare performanță bistrițeană la atletism: Larisa Talpiș, triplă campioană națională! Mihali: ”Vreau să ies la pensie pe ușa din față”

Atletismul bistrițean visează din nou la rezultate mari în competiții internaționale. Antrenorul Dragoș Mihali propune un nume nou, confirmat deja la Campionatele Naționale de sală din acest an.

Larisa Talpiș are 17 ani și este cea mai valoroasă alergătoare bistrițeană în acest moment. S-a născut la Bârlad, unde a și început atletismul, dar a concurat câțiva ani cu dublă legitimare și pentru Bistrița. Anul trecut a fost transferată definitiv la CSM Bistrița, iar în plan școlar la Liceul cu Program Sportiv. Mihali e convins că ultima lui descoperire va ajunge cât de curând la performanțe europene și mondiale.

”Vreau să ies la pensie pe ușa din față. Sunt la ultimul meu ciclu olimpic și sunt convins că Larisa poate obține rezultate internaționale mari, mai mari decât Irina Someșan, sportiva mea care a câștigat o medalie de argint la europenele din 2011”, spune antrenorul Dragoș Mihali, entuziasmat după ultimele isprăvi ale Larisei Talpiș.

În acest weekend, atleta de la CSM a concurat la naționalele de junioare 1, întreceri de sală, organizate la București. Și s-a impus mai întâi la 400 de metri cu 56.95, față de 57.74 cât a scos o alergătoare de la CSM Dorna. Apoi a terminat prima și cursa de 800 de metri, cu 2.13,70, față de 2.14,46 cât a avut locul 2, o alergătoare din Suceava.

Rezultatele erau așteptate, deoarece cu două săptămâni înainte Larisa a câștigat proba de 400 și la naționalele de tineret, iar la 800 a terminat pe 4. Avea în palmaresul de anul acesta și un loc 2 la Balcaniadă, însă a fost descalificată după o înghesuială de la start.

”Sunt foarte mulțumit de aceste rezultate dar nu mă mai interesează performanțele din plan intern. Mai avem de lucrat vreo două secunde și ajungem la europene și mondiale”, e convins Mihali.

Același antrenor bistrițean a mai avut la aceste naționale și câțiva băieți cu rezultate bune la 1500 și 3000 de metri. Laurențiu Vrabie, cu dublă legitimare CSM Bistrița – CSS Bârlad, a avut locul 2, cu 4.00.73, față de 3.59.18 cât a avut un piteștean.

Alexandru Vădan și Sebastian Tomoiagă au fost pe 5 și 6 la 1500 și 5 și 7 la 3000. În concurs a fost prezent și atletul Gloriei 2018 Alex Teodor Marica, dar rezultatele lui au fost neconcludente, dincolo de primii 10.

De remarcat și evoluția altei bistrițence, Larisa Ureche. Sportiva antrenată de Alina Cucerzan a terminat pe 7 la 800 de metri și pe aceeași poziție la 1500 de metri.

 | 3.406 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *