Majoritatea echipelor din Liga 1 nu au suficiente locuri acoperite.

 

Între condițiile de licențiere pentru sezonul 2012-2013, există una care se referă la locurile acoperite. “Stadioanele pentru Liga I trebuie să aibă minim 3000 de locuri acoperite pentru cele cu capacitatea de până la 10000 de locuri și 5000 de locuri acoperite pentru cele cu capacitatea mai mare de 10000 de locuri”.

Aceasta este prevederea care dă bătăi de cap conducătorilor bistrițeni. Stadionul Gloria are 7800 de locuri și niciunul acoperit. Însă mai bine de jumătate dintre echipele din Liga 1 nu se încadrează la această prevedere. Dinamo, Rapid, Vaslui, Brașov, Oțelul, Pandurii, Sportul, Ceahlăul, și Dacia Mioveni nu au 3000, respectiv 5000 de locuri acoperite, în timp ce Târgu Mureșul, Voința Sibiu, Gaz Metan și Astra sunt la limită. Doar CFR, U Cluj și poate Steaua dacă va juca pe Național Arena, nu au probleme la acest capitol.

Ioan Horoba: “Ca nou promovată, va primi dispensă”

Directorul General al Mediașului, Ioan Horoba, nu crede că Gloria va avea probleme cu această problemă din manualul de licențiere. “Ca nou promovată vor primi dispensă un an. Și vor avea timp să găsească o soiluție, așa cum vor găsi și celelalte echipe. Mediașul este la limită, deși a avut locuri acoperite la tribuna 1 și am mai construit o tribună a doua cu locuri acoperite”, spune Horoba.

sportulbistrițean.ro

 

 | 244 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *