M.P. al Principatului Monaco: Cei mai buni și pe stradal ”“ o nouă dublă Brawn G.P.

Cea mai titrată cursă a anului, Marele Premiu al Principatului Monaco, a adus confirmarea deplină a supremației echipei Brawn Mercedes. Dacă la începutul campionatului semnele de întrebare asupra capacității mașinii mai tronau, lăsându-le celorlalți explicația „nefinisării” bolizilor lor, cele două curse europene, din Spania și Monaco, au adus convingeri tuturor celor implicați. Mai ales că impunerea și pe circuitul stradal din Principat, demonstrează valențele de neegalat în domeniu ale mașinii realizate de fostul „team-manager” de la McLaren.

Pornit de pe prima poziție a grilei, englezul Button a condus toată cursa, talonat de coechipierul său R. Barrichello, ce a reușit la start să fure locul doi de la K. Raikkonen, singurul pilot ce i-a pus probleme lui Button în calificări. Pe locul al patrulea s-a clasat F. Massa, pornit de pe locul cinci, care a profitat de abandonul lui S. Vettel (Red Bull), care duminică n-a fost pur și simplu în formă. Pe celelalte locuri în puncte s-au mai clasat Rosberg (Williams), Webber (Red Bull), Alonso (Renault) și Bourdais (Toro Rosso).

De punctat ar rămâne doar revenirea celor de la Ferrari, care trebuie însă să demonstreze că au realizat o nouă mașină ce va putea face față și unei curse clasice, așa cum urmează, respectiv Turcia. Clasarea finală a mai mărit distanța între Brawn și Red Bull și l-a impus pe Button ca fiind principala opțiune la titlu anul acesta, mai ales în fața coechipierului său, veșnicul locotenent R. Barrichello.

 | 140 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On