Luptătorii K-1 de Bistrița au făcut senzație. Din nou! VIDEO

Sportivii bistrițeni au făcut show la gala Ultimate Fighting Tournament, organizată recent la Cluj. Ciprian Botezat și Florin Chiș au luptat pe reguli K-1 și au demonstrat că știu meserie în ring. Foarte agresivi, kickboxerii și-au tocat adversarii cu lovituri de picior și cu serii rapide de brațe, care au făcut deliciul publicului. Pe reguli M.M.A, au luptat gladiatorii Radu Burcușel și Mihai Drăgan ambii din Năsăud.

 
„Mister low-kick” Cipri Botezat își toacă adversarul
 
În deschiderea galei Ciprian Botezat (62 kg) a adoptat strategia lui Daniel Ghiță măcelărindu-și adversarul provenit din box. Timp de o repriză a lansat lowkickuri extrem de dure și lovituri de genunchi, iar adversarul său a terminat cu greu primele două minute, abandonând într-un final. Boxerul a șchiopătat puternic la final și a recunoscut că totul e diferit pe reguli K-1, iar fără pregătire specifică nu ai ce căuta în ring. Victoria a fost aplaudată de spectatori care au admirat un meci clasic între un boxer și un kickboxer, cu un final așteptat.

 
„Am speculat la maxim avantajul unui luptător K-1 și am dat la picioare cu tibia…. s-a și văzut că nu mai putea călca și l-am avut în mână după primele lui atacuri. Lovea tare cu brațele, dar K-1 înseamnă altceva. Am intrat cu tupeu, bazându-mă pe low-kickuri dure și am câștigat fără prea mari emoții. Așa se întâmplă când te bazezi numai pe brațe, ce să faci?” susține Ciprian Botezat.
 
Pitbull-ul Florin Chiș, meciul serii
 
Pitbullul Chiș (70 kg) a avut cel mai tare meci al serii pe reguli K-1, reușind o partidă tehnică, de luptă adevărată. Kickboxerul nostru a impus un tempo ridicat, cu multă agresivitate, iar spectatorii au aplaudat frenetic seriile dure de lovituri care răsunau în toată sala. Chiș a dominat clar lupta, cu lovituri conectate și presiune constantă pe adversar, cu serii puternice de brațe și luptă în distanță mică. În final, arbitrii au punctat în favoarea sportivului din Cluj prin split-decision, scor 2-1. Chiar dacă a conectat mai bine și a fost mult mai agresiv, Florin a fost defavorizat de arbitrii judecători, care au dat victoria sportivului localnic.  

 
„Trebuia să-l pun la podea ca să câștig acest meci, altfel nu aveam nicio șansă să-l bat la el acasă, în fața publicului său. Am forțat victoria și am mers pe lovituri de knock-out pe final, dar nu l-am prins. Oricum a fost un meci dur și tehnic, cred eu pe care publicul l-a gustat din plin” a spus Florin la finalul partidei.
 
Ciprian Băciuț a avut primul său meci în ringul K-1. Pentru această partidă, Cipri a scăzut în greutate la categoria 84 kg și a intrat agresiv în ring, bazându-se pe lovituri de braț devastatoare. Adversarul său, mult mai experimentat a luptat pe mișcare și a punctat mai bine, penetrându-i garda cu serii de brațe. Cipri a ratat câteva ciocane care puteau pune capăt meciului și a pierdut primul său meci de K-1 Cu toate astea, sportivul bistrițean are un viitor promițător în galele ce urmează, fiind un luptător foarte puternic și cu spirit de combatant.

Vărul lui Cipri, Răzvan Nechiti (97 kg) a venit în mare formă la această gală, dar nu a mai luptat, deoarece adversarul său nu s-a mai prezentat la ring.
 
Gladiatorii din Năsăud intră la măcel,  pe reguli MMA
 
Radu Burcușel și Mihai Drăgan au luptat pe reguli MMA, în acest sistem, lupta fiind permisă și  la sol (2 reprize X 5 minute). La categoria 70 kg a luptat Burcușel, care a intrat cu tupeu în ring și cu mare încredere. Încă de la început, lupta a mers la sol și distracția s-a terminat rapid, prin abandonul lui Burcușel după o serie de lovituri sălbatice ale adversarului său. Cu toate astea este de admirat curajul lui Radu și ambiția cu care a intrat pe cele mai dure reguli din sporturile de contact.
 
Mihai Drăgan a avut un meci greu la categoria 90 kg, loviturile fiind foarte dure, mai ales cu mănuși de M.M.A. Drăgan a încercat să mențină lupta în picioare, unde are avantaj și se mișcă foarte bine. În prima repriză s-a luptat mai mult la sol, dar Drăgan și-a neutralizat adversarul. În partea a doua, năsăudeanul s-a bazat pe lovituri puternice de brațe care i-au adus victoria prin knock-out.  Puternic încurajat de un grup de spectatori veniți din Năsăud, a părăsit ringul în uralele publicului, care a savurat un meci de grei adevărați.
Meciurile galei Ultimate Fighting Tournament au fost foarte spectaculoase, adevărate teste  pentru luptătorii care au reprezentat cu onoare Bistrița.  
 
Organizatorii au felicitat delegația bistrițeană care a făcut deplasarea la Cluj, iar la galele următoare sunt invitați și ceilalți sportivi pregătiți de Cosmin Botezat, instructorul clubului de kickboxing, dar și alți fighteri care au tupeu să intre în ring pe reguli K-1 sau M.M.A.
 
„A fost o gală foarte bine organizată, cu meciuri tari. Sportivii pregătiți de mine s-au prezentat foarte bine și au urmat tactica impusă la început. În cazul lui Ciprian Botezat nu am avut emoții, mai ales când am văzut încălzirea sportivilor și mișcarea adversarului său, care lucra foarte bine, dar numai pe brațe. Am știut care va fi finalul și așa a fost. I-a terminat picioarele… În cazul lui Florin Chiș, eu cred că a fost nedreptățit, deoarece a fost mai agresiv și a conectat mai bine, poate sunt subiectiv dar se poate vedea filmarea… În fine, una peste alta am arătat că știm cu ce se mănâncă acest sport. La Bistrița sunt sportivi talentați, cu potențial, care vor face senzație la galele la care participă” susține Cosmin Botezat, instructorul kickboxerilor.
 
sportulbistritean.ro
 
 


 | 2.202 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *