Lupescu: „E o catastrofă să construim hipermarketuri peste terenuri de fotbal”

Directorul general al Federației Române de Fotbal, Ionuț Lupescu, s-a arătat mulțumit de felul în care
s-au desfășurat alegerile la Asociația Județeană de Fotbal. Lupescu a vorbit, într-un scurt interviu, despre bazele
sportive din județ dar și despre noul campionat al
selecționatelor județene de juniori, pe care intenționează să-l implementeze.

Cum a fost Adunarea Generală de la Bistrița?

Din punctul meu de vedere a fost o adunare democratică, deschisă. Am văzut că și celălalt candidat, care nu a putut câștiga, a fost mulțumit de cum s-a desfășurat.

Vreți să implementați un campionat al juniorilor. Despre ce este vorba?

Da, este vorba de un campionat al reprezentantelor fiecărui județ, sub 16 ani, care se va juca într-o zonă de șase județe, cu juniorii din celelalte județe. Sigur că aici trebuie să jucăm foarte strâns cu AJF-urile, noi vom veni cu o sumă foarte mare de bani, dar sigur că organizarea le va reveni foarte mult lor. De aceea, avem nevoie de oameni cu experiență în acest domeniu și simțim că și la Bistrița totul va merge bine.

V-ați gândit și la competiții în perioada de iarnă, de sală sau pe sintetice?

Eu am jucat în Germania, în perioada de iarnă, am propus acest lucru și la Ligă, dar deocamdată văd că există o anumită reticență. Nu știu de ce, eu cred că mai ales în decembrie se poate face un campionat în sală, cu echipe de Liga I, care poate fi valorificat și care sigur poate aduce multe venituri.

Infrastructura din județe cum vi se pare, la ligile inferioare?

Nu am apucat să o văd pe cea de aici, dar cred că și în Bistrița-Năsăud sunt aceleași probleme ca și în celelalte județe. Din păcate, sunt multe stadioane în țară care s-au distrus și au fost contruite în loc mall-uri sau hipermarket-uri. Trebuie să facem ceva să oprim această catastrofă.

 | 297 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On