Locul 3 în România vs. locul 4 în Ungaria! Dacă batem, visăm la calificarea în sferturi! Totul despre meciul de sâmbătă, Gloria – Erd!

Gloria joacă sâmbătă, de la ora 18.00, primul meci oficial al unei echipe bistrițene de handbal cu o echipă din afara țării. Partida contează pentru etapa a doua a fazei grupelor Cupei EHF.

Adversara echipei bistrițene este echipa maghiară ERD Handball, care a terminat campionatul trecut pe locul 4, după ETO Gyor, Ferencsvaros și Siofok.

A avut 17 meciuri, un egal și 8 înfrângeri din 26 de partide, față de Gloria care a avut 14 victorii și 10 înfrângeri din 24 de meciuri și a terminat campionatul trecut pe locul 3.

Așadar se întâlnesc două echipe clasate pe locul 3 și, respectiv 4, în primele două campionate din Europa, așa cum sunt clasate la zi întrecerile din Ungaria (locul 1) și România (locul 2)

ERD a ajuns în grupe după ce a jucat un singur tur preliminar, la fel ca și Gloria, învingând echipa rusă Kuban cu 64-62 la general.

În palmares, unguroaicele au o semifinală de Cupa EHF (2014-2015), o participare în Liga Campionilor, 6 în EHF și două în Cupa Cupelor.

Reprezintă orașul Erd (65.000 de locuitori,al 15-lea din Ungaria), aflat în zona metropolitană a Budapestei. Joacă meciurile de acasă pe Erd Arena, o sală cu 2200 de locuri.

Printre cele mai valoroase jucătoare se află aripa dreaptă Alexandra Nascimento, o mai veche cunoștință din handbalul românesc după două sezoane la Baia Mare, interul Jovana Kovacevic (ex Buducnost) sau Gabriela Toth (ex Gyor, 19 meciuri în echipa națională)

În primul meci din faza grupelor, ERD a pierdut acasă la un gol (27-28) cu Odense, printr-un gol primit în ultima secundă.

În actualul campionat, ERD se află pe locul 4, cu 9 victorii și 3 înfrângeri. În ultimul joc disputat, în 8 ianuarie, a bătut la 3 goluri, în deplasare, echipa de pe locul 6, Vaci W.

În ce privește echipa bistrițeană, și aceasta se află într-o formă bună, după ce miercuri a obținut a 6-a victorie consecutivă în Liga Florilor, la 8 goluri în fața Universității Cluj.

Din păcate, pentru meciul cu ERD, Horațiu Pașca nu le are apte de joc pe Silvia Szabo (absentă până la finalul sezonului după o ruptură de ligamente) și pe Teodora Bloj (cu probleme la tendonul lui Achile).

Teoretic, echipa maghiară are prima șansă. Sunt favorite după palmares, experiență și după lotul bun pe care îl au, cu 3 jucătoare în naționala Ungariei și două în cea a Cehiei.

Însă, jucăm acasă, în fața propriilor suporteri și ne dorim foarte mult să câștigăm. Cu o victorie, ne-ar crește foarte mult șansele de calificare, de pe locul 2”,

a declarat Horațiu Pașca, pentru sportulbistritean.ro.

 

Partida va începe la ora 18.00, va fi televizată de TVR și va fi arbitrată de suedezii Andrej și Sandro Smailagic. Observator va fi Svetlana Obucina – Serbia.

Se va juca cu casa închisă, astăzi fiind epuizate toate biletele scoase la vânzare. Suporterii s-au așezat la coadă cu două ore înainte de deschiderea casei de bilete, iar pe online au epuizat stocul în 10 minute.

Grupa D

Etapa 1

Erd – Odense 27-28

Lublin – Gloria 22-22

Etapa 2, 11 ian.

Odense – Lublin

Gloria – Erd

Etapa 3 – 18-19 ian

Erd – Lublin

Odense – Gloria

Etapa 4 – 26 ian

Gloria – Odense

Lublin – Erd

Etapa a 5-a, 1-2 feb.

Odense – Erd

Gloria – Lublin

Etapa a 6-a, 9 feb

Lublin – Odense

Erd – Gloria

 

Clasament
1. Odense             1 1 0 0 28-27 2p

2. Gloria               1 0 1 0 22-22 1p

3.Lublin               1 0 1 0 22-22 1p

4. Erd                   1 0 0 1 27-28 0p

 

 | 1.624 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *