Livezile îngheață în fotoliul de lider

Voința Livezile a câștigat ultimul meci din 2008, cu scorul de 2-1, în fața echipei din Mărișelu și jucătorii lui Constantin Sava vor avea sărbători fericite, menținându-și fotoliul de lider cel puțin până în primăvară.

Pe un teren acoperit cu zăpadă și la o temperatură de zero grade, Voința Livezile trebuia să câștige în fața unui adversar extrem de dificil. Gazdele încep partida în forță, înghesuindu-și adversarii în propriul careu încă din primele minute. Sebastian Rus și Tomoioagă au primele mari ocazii de gol, însă apărarea bine organizată de Șomotecan are și noroc și scapă cu fața curată. Contrar jocului din teren, cei care aveau să deschidă scorul sunt cei de la Mărișelu. La prima fază periculoasă de poartă, în minutul 25, Vereș îl deschide pe dreapta pe Băbuțan, care intră în careu și marchează cu un șut la colțul lung. Livezile continuă să atace și aleargă după egalare. Egalare ce avea să vină cu un minut înainte de pauză, prin Iacob.

La zece minute de la reluare, Bucur pătrunde foarte bine pe dreapta și îi pasează lui Sebi Rus, care șutează sub bară la colțul scurt și-l lasă fără replică pe portarul advers, aducându-și echipa în avantaj. Livezile continuă să se joace cu ocaziile, Sighiartău are două mari șanse de a marca, însă le irosește prin execuții superficiale. Oaspeții puteau răzbuna ocaziile în minutul 72, când Băbuțan are egalarea în bocanc, însă îl ia la țintă pe Voivod din numai 6 metri, mingea fiind trimisă apoi de Fodor în bară. În minutul 90, același superficial Sighiartău primește al doilea galben după ce l-a oprit pe portar să degajeze și este eliminat. Livezile tremură în propriul teren trei minute de prelungire, dar câștigă cu scorul final de 2-1 și își asigură sărbătorile fericite.

Arbitraj.

Centralul Liviu Pop a orchestrat destul de bine un meci care, ce-i drept, nici nu i-a pus prea multe probleme. L-a eliminat corect pe Sighiartău, în minutele de prelungire, arătându-i acestuia al doilea galben.

Jucătorul meciului.

Sebastian Rus a marcat golul victoriei pentru echipa din Livezile. Mai mult, atacantul gazdelor a jucat excelent, a alergat foarte mult atât cu minge, cât și fără, creând avantaj pentru echipa sa în faza ofensivă. A fost schimbat cu Cornel Pop în minutul 71, probabil pentru conservarea rezultatului, dar și pentru faptul că a alergat poate cel mai mult de pe teren.

Atmosferă.

Partida s-a jucat la o temperatură de până la minus un grad Celsius, pe un teren în mare parte acoperit cu zăpadă, însă care a rezistat destul de bine. Jucătorii au avut de suportat frigul, iar spectatorii nu s-au înghesuit la meci. Doar doi-trei, mai veseli, au ales să stea dincolo de gard, de unde au mai protestat prin cuvinte mai puțin ortodoxe la adresa arbitrajului.

 | 271 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On